[ms 2]
کوکوها از غذاهای ساده و خوشمزهای هستند که کدبانوهای ایرانی در پخت انواع و اقسام آن تبحر دارند. کوکو شیرین هم یکی از همان انواع مختلف این دسته از غذاهاست که در ماه مبارک رمضان تکمیلکنندهی خوبی برای سفرههای روزهداران است.
[ms 0]
برای تهیهی کوکو شیرین کافی است مواد زیر را داشته باشید:
سیبزمینی آبپز/ ۵ عدد
تخم مرغ/ ۵ عدد
زعفران دمکرده/ ۳ قاشق چایخوری
شکر/ ۲ لیوان
آب/ ۲ لیوان
گلاب/ ۲ قاشق غذاخوری
هل/ کمی
بکینگپودر/ کمی
وانیل/ کمی
خلال پسته/ به مقدار لازم
خلال بادام/ به مقدار لازم
زرشک/ به مقدار لازم
[ms 1]
برای شروع کار کافی است سیبزمینیهای آبپزشده را با رندهی ریز، رنده کنید. بعد، سفید و زردهی تخم مرغ را از هم جدا کرده و سیبزمینیها را با زرده مخلوط کنید. سفیدهها را با همزن بزنید تا جایی که کاملا سفید شود. حالا سفیدهی زدهشده را به ظرف سیبزمینیها اضافه کنید. هل، بکینگپودر و وانیل را هم در همین مرحله اضافه کنید. سپس مواد بالا را در تابهی متوسطی که تا نیمه از روغن پر شده، بریزید. اجازه بدهید تا یک طرف کوکوی شما کاملا طلاییرنگ شود.
[ms 3]
برای تهیهی شیرهی کوکو، باید شکر را در آبجوش بریزیم و اجازه دهیم تا در آن کاملا حل شود و شربت مانند. زعفران آمادهشده را هم به شیره اضافه میکنیم.
زمانی که یک طرف کوکو طلاییرنگ شد و روغن درون تابه به جسم آن رفت، آن را برش بزنید. شیره را اضافه کنید و اجازه دهید با همان شعلهی ملایم قبلی بجوشد. وقتی شیره نیز کاملا به خورد کوکو رفت، زرشک، مغز بادام و مغز پسته را روی کوکوها بپاشید و شعلهی گاز را خاموش کنید. صبر کنید کوکوها سرد شوند.
[ms 4]
تا زمانی که شما نیم جزء از قرآن روزانهتان را بخوانید، کوکوی شما به دمایی رسیده است که بتوان آن را در ظرف چید و سر سفرهی افطار برد.
[ms 5]
من که اصلا دوست ندارم!