مهمان چارقد به صرف حلیم بادمجان

[ms 3]

این بار می‌خواهیم راحت‌ترین ورژن حلیم بادمجان را آموزش دهیم که توی این ماه رمضان، خانم خانه کم‌تر کنار گاز بایستد و ظرف کم‌تری بشوید. این، از غذاهای لذیذی است که چون همراه نان خورده می‌شود، مناسب افطار و سحر هم هست.

[ms 0]

مواد لازم:

گوشت چربی‌دار می‌خواهیم به مقدار ۲۵۰ گرم. نیم‌کیلو بادمجان. عدس و برنج، از هر کدام یک‌دوم پیمانه. پیاز داریم، یک عدد. نعناع‌داغ می‌خواهیم برای تزبین و قاعدتا روغن سرخ‌کردنی و نمک و فلفل و ادویه.

[ms 1]

طرز تهیه:

بادمجان‌ها را پوست می‌کنیم و نمک می‌زنیم تا تلخی احتمالی‌اش گرفته شود. بعد آن را می‌شوییم و با قلمو بهش ماست می‌زنیم و می‌گذاریم توی یخچال که یکی دو ساعتی بماند. این کار یک روش فوق‌العاده برای جلوگیری از جذب روغن در بادمجان است.

عدس و برنج را خیس می‌کنیم و کنار می‌گذاریم. پیاز را خورد می‌کنیم و می‌ریزیم توی دیگ. یک دو چرخی می‌دهیم و ادویه‌ها را بهش اضافه می‌کنیم. زردچوبه، فلفل و نمک را می‌گذاریم برای آخر کار که زمان پخت گوشت را بیش‌تر نکند.

من همیشه برای غذاهایی که گوشت دارند، پودر تخم گشنیز هم می‌زنم. خوشمزه‌اش می‌کند. گوشت را اضافه می‌کنیم و باز دو سه تا چرخ می‌زنیم. زیرش را کم می‌کنیم. درش را می‌گذاریم و اجازه می‌دهیم گوشت با آب خودش و پیاز و ادویه‌ها نیم‌پز شود و مزه‌دار. نیم‌ساعت، سه ربعی طول می‌کشد تا آبش کشیده شود. حالا دو لیوان آب اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم بپزد.

[ms 2]

در این بین می‌توانید بادمجان‌ها را سرخ کنید. توی روغن کمی نمک بریزید و بادمجان‌هایی را که قبلا ماست‌مالی کرده‌اید، تویش سرخ کنید. از مقدار روغن کمی که جذب می‌کند، خودتان شگفت‌زده می‌شوید! بادمجان‌های سرخ‌شده را روی دستمال آشپزخانه می‌گذارید تا روغنش کاملا گرفته شود.

برنج و عدس را همراه نمک به گوشت پخته اضافه می‌کنیم و نیم ساعتی می‌گذاریم تا این دو تا هم بپزند. آخر سر بادمجان‌ها را اضافه می‌کنیم. کشک را با کمی آب رقیق می‌کنیم و می‌ریزیم توی دیگ و صبر می‌کنیم تا آب غذا کشیده شود و جا بیفتد. آخر سر هم با یک گوشت‌کوب می‌افتیم به جانش و حسابی می‌کوبیم.

دقت کنید که نباید حلیم بادمجان را با گوشت‌کوب برقی یا غذاساز کوبید؛ چون در آن صورت دیگر آن حالت کش‌سانی را ندارد و حلیم بادمجان ما اصیل نیست!

روی غذا را هم با نعناع‌داغ و کشک و پیازداغ و در صورت تمایل، با گردوی خردشده تزیین می‌کنیم.

از آن غذاهایی است که از فرط خوشمزگی به همه توصیه می‌کنم.

۸ دیدگاه در “مهمان چارقد به صرف حلیم بادمجان”

  1. سلام؛

    ممنون ازتون بابت تلاشی که انجام شده و این مطلب خوب و غذای خوش‌طعم تهیه شده.

    اما لطفا نگاهی دقیق به نام غذا در عنوان مطلب، متن پست و همچنین توضیح چاپ شده روی تصاویر بندازید.

    املای نام این غذا به دو شکل کاملا متفاوت در متن و روی تصاویر به کار رفته…

    سربلند باشید.

  2. سلام.دستور غذاهای چارقد رو خیلی دوست دارم.یه جور خوبی توضیح میده که همه مخصوصا تازه کارا هوس می کنن درست کنن
    من پلوی هفت رنگو درست کردم خیلی هم خوشمزه شد
    از خانم قدیانی واقعا متشکرم

  3. ما قبلا توی بادمجان ها رو توی آب نمک می ریختیم تا جلوی جذب روغن زیادش را بگیرد. چه جالبه که با ماست هم میشه این کار را کرد.

    راستی حلیم بادمجان اصفهانی ها بدون عدس هستش. و سر سفره هم با مقادیر زیادی سبزی ریحان و پیاز سرو می شود.

    به هر حال ممنون زهرا خانم. یادم باشه برای افطار درست کنم.

  4. خداروشکر که تونستی اون پلوی هفت رنگ رو درست کنی فاطمه خانم. نوش جانت…

    راستی می خواستم به دبیر عکس بگم کاشکی این عکس های مربع شده وسط غذا رو نمی ذاشتی. من که گیج شدم. شاید اگه گوشه ی کادر می گذاشتی بهتر بود.

  5. سلام.
    با این‌که «بادنجان» و «بادمجان»، و «حلیم» و «هلیم» هر دو درست هستند، ولی با تذکر آقای پاک‌نیت موافقم. به نظرم باید یک‌دست باشه.

  6. سلام ریحانه خانم. ممنونم از غذاهای خوشمزه ای که برامون درست میکنین و ممنون از زهرا قدیانی عزیزم.
    در مورد عکس هایی که دوستان هنرمند برای بخش آشپزی میفرستن دو تفاوت اساسی هست.
    بعضی دوستان مثل شما ریحانه جان عکس هایی با سایز و حجم بسیار بالا میفرستن ، این جور عکس ها با اینکه برای من دانلودش به خاطر حجم بالاشون وقت گیره و حجم بالایی از اینترنتم رو مصرف میکنه ولی خوبه چون دست منو برای کراپ و هرجور ادیتی باز میذاره. مثلن یادتون هست تعدا عکسهاتون که بالا بود کلاژ میکردم تا در چند عکس خلاصه بشه و باز شدن صفحه ی آشپزی زیاد طول نکشه؟ یا گاهی یه کراپ خاصی انجام میدادم و اینا….
    ولی عکس های خانم قدیانی و خانم خسروی و بعضی دوستان دیگه اونقدر کوچیک و کم حجمه که من مجبورم یا بکشمشون که به ۶۰۰ در ۴۰۰ برسن یا مثل این عکس ها یه فکری براش بکنم که هم به سایز مورد نظر برسن و هم ریخت اندازه و شارپنس عکس بهم نخوره.
    ممنون که انقدر برات مهم بود که نظر دادی.
    یاعلی

  7. سلام امروز تونستم مطلب حلیم بادنجان رو کامل بخونم پیاز رو برای سرخ کردن خرد می کنند نه خورد چون معنی هش فرق داره خرد یعنی ریز کردن وخورد یعنی تناول کردن

  8. سلام.
    قابل توجه سرکار روشنک:
    http://www.vajehyab.com/dehkhoda/%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%AF
    و البته این قسمت مدنظر شما باشه:
    خورد= خُرد. کوچک . اندک . قلیل . باریک . کوتاه . قصیر.(ناظم الاطباء). هر چیز ریز.

دیدگاه‌ها بسته شده است.