زمانی که در کنار درب ساده و خالی از نشان ستاد قرار گرفتم، هرگز فکر نمیکردم که به محل این چنین محقری وارد میشوم. مکانی که حتی از آفیش و مراحل متداول امنیتی برای گفتگو با یک نمایندهی مجلس هم در آن خبری نبود.
جهت آگاهی از برنامههای آیندهی دکتر احمدی نژاد، خصوصا در حوزهی بانوان و جواب گرفتن از سوالاتی که این روزها دیگر بیشتر به تهمت شبیه است تا شبهه، به سراغ ستاد ایشان رفته و با خانم آلیا به صحبت نشستم.
فاطمه آلیا نماینده دور هفتم و هشتم مجلس با آنکه از سر و رویش خستگی میبارد اما به شدت از من استقبال میکند. ضمن عذرخواهی به خاطر تاخیرش میگوید که تازه شب قبل از یکی از سفرهای شهرستانی بازگشته، تا الان هم در یک جلسه بود که جلسهشان مقداری طول کشیده است.
در طول زمانی که منتظر بودم، شاهد تماسهای مکرر افرادی بودم که با حرفهای خارج از ادب و توهینهای خود نسبت به آقای احمدینژاد خود را تهی از عقدههای درونی میکردند. خانم منشی عجب سعهی صدری داشت؛ خودم را لعنت کردم که دیگر برای شنیدن صحبتهای مردم کنجکاوی نکنم. بیچاره دکتر در این ۴ سال چه کشیده!
در زمان گفتگو، عبارتی در دو سه نقطهی دیوار عجیب به انسان آرامش میداد: «وللّه العزه و لرسوله و للمومنین
- احمدینژاد تنها نامزدی بود که در دوران تبلیغات، از جایگاه خانمها استفادهی ابزاری نکرد
- احمدی نژاد در زمینهی مسئولیتهای اجتماعی قائل به تفکیک جنسیتی نیست
- پیشنهاد وزارتخانه «وزارت زنان، خانواده، جوانان و تامین اجتماعی» را در دست بررسی داریم
- احمدی نژاد در این دولت برای حدود ۴ تا ۶ وزارتخانه، وزیر خانم در نظر گرفته بود
- در ستادی موردی داشتیم که چند خانم طلاهای خود را فروخته و برای هدیه به ستاد آورده بودند
- احمدی نژاد نیازی به تبلیغ و استفاده ابزاری و پوستر و پول و استفاده از هیجانات جوانها ندارند
- همسر دکتر در بیشتر مسافرتهای استانی همراه اوست اما دوست ندارد که نامی در تبلیغات از ایشان برده شود
- رئیس جمهور فریاد ملت را که سالها به صورت بغضی در گلو نهفته بود متجلی کرد
- به محض پیشنهاد حضور خانمها در ورزشگاه، علیه آن جو سازی شد
- گاهی آقای موسوی یک وعدهای به مردم میدهند که اصلا در حدود اختیاراتشان نیست
- در جواب همسر شهید رجایی: رجایی و احمدی نژاد شخصیتهای ملی بوده و مردم در این باب قضاوت میکنند
آقای احمدی نژاد در صورت پیروزی مجدد در انتخابات دور دهم ریاست جمهوری ، برای خانم ها چه برنامه هایی دارند؟
بسم الله الرحمن الرحیم. من هم از شما تشکر می کنم که زحمت کشیده و تشریف آوردید.
اگر برگردیم به دور نهم انتخابات ریاستجمهوری و نگاهی به نوع و عملکرد کاندیداهای آن دوره بیندازیم میبینیم که آقای احمدینژاد تنها نامزدی بودند که در دوران تبلیغات، از جایگاه خانمها استفادهی ابزاری ننمودند.
یعنی وعدهای ندادند که این شائبه ایجاد بشود که برای استفاده از رای خانمها این وعدهها داده میشود . اما بعد از پیروزی دیدگاههایشان را بیان نمودند که در مورد خانمها چه برنامهای دارند و تا حدودی که مجال بود این دیدگاهها را محقق کردند. البته همان دیدگاهها الان نیز در امتداد همان برنامهها انشااءالله برای دور بعدی نیز وجود دارد.
از مهمترین برنامههای دکتر برای خانمها و در واقع آنچه در سرلوحهی کارهای ایشان برای زن امروز قرار دارد چه بوده است؟
ایشان توجه دادند جامعه را به «جایگاه زنان در خانواده» و اینکه زن به عنوان محور خانواده و محور تربیت نسل و پیشرفت و تعالی قرار بگیرد. و با توجه به اینکه یکی از ارکان شعارهای ایشان پیشرفت و تعالی بود، زن را محور پیشرفت و تعالی معرفی کردند و با این دیدگاه عمل نمودند.
گسترش و توسعهی «مرکز امور مشارکت زنان» سابق به «مرکز امور زنان و خانواده» فعلی در همین راستا بود که علاوه بر تقویت مشارکت های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی توجه بشود که حاکمیت باید زمینههای ایجاد امنیت و آرامش روحی و بهداشت روانی خانمها را در خانواده و اجتماع فراهم نماید.
دیدگاه مهم دیگر ایشان این بود که اعلام نمودند: «در زمینهی مسئولیتهای اجتماعی قائل به تفکیک جنسیتی نیستند. یعنی گفتند، عرصهی جامعه، عرصهی فعالیت و خلاقیت و تلاش برای پیشرفت کشور است و زنانی که حضور دارند جایگاهی دارند که ما تفاوت و تمایزی بین آنها و آقایون قائل نیستیم.»
پس از مهمترین برنامهها و در سرلوحهی اهداف برنامههای ایشان برای خانمها، یکی بیان جایگاه زن در فعالیتهای اجتماعی با حفظ ارکان خانواده و ایجاد زمینههای این دیدگاه بود و دیگری احترام به جایگاه خانمها در مسئولیتهای اجتماعی، فرهنگی و سیاسی، بدون قائل شدن به تفکیک جنسیتی بودند.
در همین راستا از زمان دولت نهم شروع شد که در زمان ایشان تمام مشاورههای استانداریها به اداره کل تبدیل شد و خانمهای مدیر در این قسمت ها ارتقاء جایگاه پیدا نمودند و تماما با سمت مدیر کلی در کل کشور و در تمام استانها به انجام فعالیت مشغول هستند.
از برنامه های ایشان برای بیمه ی زنان خانه دار و ازدواج جوانان بفرمائید.
برای بیمهی زنان که حدود دو سال کارهای کارشناسی صورت گرفت و در دستور کار بود و نهایتا حدود دو یا سه هفتهی قبل این بحث کامل مطرح شد و بیمه زنان خانهدار در دولت تصویب شده است و سازمان تامین اجتماعی مامور شده تا ساز و کار اجرای این امر را تدوین کند.
و همچنین برنامههایی جهت تشکیل صندوق ازدواج جوانان، چون دیدگاه ایشان جهت ازدواج جوانها این است که جوان باید ازدواج به موقع داشته باشد و این دارای اهمیت ویژه است که ادامهی این را در برنامههای دولت دهم، خودشان قطعا عنوان خواهند نمود.
این روزها صحبت از تشکیل وزارتخانه خانواده میشود، این مطلب چه میزان صحت دارد؟
در دورهی نهم جلسات مختلفی بود برای بررسی جایگاه واقعی «مرکز امور زنان و خانواده». چند پیشنهاد مطرح شد. یک بحث این بود که این مرکز تبدیل به وزارتخانه بشود که با توجه به اینکه در برنامه ی چهارم توسعه فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، تقلیل وزارتخانهها و در واقع کوچک شدن دولت هست و باید اجرا بشود، بحث رویکرد ایجاد وزارتخانه با تغییراتی در اصل پیشنهاد مطرح بود. از آن جمله اینکه بیاییم و سازمان ملی جوانان و مرکز امور زنان و وزارت رفاه و تامین اجتماعی را با توجه به همپوشانیهایی که دارد و نقاط اشتراک در فعالیت دارند، در هم ادغام کرده و یک وزارتخانه واحد به نام «وزارت زنان، خانواده، جوانان و تامین اجتماعی» تشکیل دهیم؛ که این هم فعلا در حد پیشنهاد بوده و در دست بررسی و انجام کارهای کارشناسی است.
پیشنهاد دیگر که با توجه به محدودیت ایجاد وزارتخانه جدید داریم این بود که همین مرکز فعلی به «معاونت رییس جمهور» ارتقا پیدا کند و سازمان امور زنان و خانواده یک سازمان بشود که در آن صورت وظایف اجرایی مشخص میشود و بودجه مشخصی هم تخصیص پیدا میکند.
این دو پیشنهاد در این خصوص تا الان مطرح بوده که حالا در ادامه انشاءالله در دولت دهم پیگیری میشود.
چرا در تبلیغات انتخاباتی مشاهده میشود که کاندیداها در شعارها و اعلام برنامههایشان، برای دادن پست وزارتخانه به خانمها از یکدیگر سبقت میگیرند؟
ببینید این شعار دادنها که معلوم نیست عمل به دنبال داشته باشد یا خیر معمولا برای جلب آرای خانمها است. انشاءالله که عمل هم به دنبال داشته باشد.
آقای احمدی نژاد در این باب اعتقاد به حضور خانمها ندارند که چیزی نمیگویند؟
به طور مشخص جواب این سوال را در عرایض قبل گفتم. در دوران تبلیغات انتخابات قبل، ایشان شعاری در خصوص خانمها طرح نکردند اما بعدا که دیدگاههایشان را طرح نمودند، گفتند که برای حدود ۴ تا ۶ وزیر خانم ظرفیت استفاده در دولت است.
بعد از طرح این صحبت از جانب دکتر، همان زمان عدهای مطرح کردند که شما نظر مقام معظم رهبری را در این خصوص میدانید که موافق هستند یا خیر که عنوان نمودهاید؟ ایشان هم گفتند که مشکلی نیست و صحبت شده است.
دکتر در این خصوص تلاشهای زیادی کردند که این نظر -یعنی وزازت خانمها- متناسب با ساختار و وظایف وزارتخانهها و همینطور تخصص و تجربه و توانمندی خانمهای فعال در جامعه، روی دهد. جلسات مختلفی هم گذاشته شد. در مواردی خود خانمها وزارت را قبول نکردند. با آن دقت نظری که برای انتخاب خانم وزیر بود، در یک مورد هم که فردی برای این کار اعلام شد در مجلس فضای مناسب وجود نداشت. بنابراین این خواستهی ایشان و این برنامه در دولت نهم اجرا نشد، اما امیدواریم با اعلام آمادگی و داوطلبی خانمهای متخصص و با تجربه و متعهد این اتفاق در دولت دهم محقق گردد.
چرا «مرکز امور مشارکت زنان» در دولت آقای احمدی نژاد به «مرکز امور زنان و خانواده» تغییر نام داد؟
در حکمی که آقای احمدینژاد به اولین مشاور خود یعنی خانم دکتر سلطانخواه دادند، این دلایل و فلسفه این کار آمده است.
قطعا وقتی قرار است حاکمیت از توان و تخصص و تعهد و تجربهی زنان در عرصههای اجتماعی بهره ببرد باید برای استحکام خانوادهی آنان سرمایهگذاری کند. ما در دورههای قبل میدیدیم که برای مشارکت اجتماعی زنان فقط شعار داده میشد و توجهی به خانواده نمیشد. همین باعث میشد که آمار طلاق افزایش پیدا کند. و خب این امر سبب شد که جزء شعارها و باورهای آقای دکتر این مطلب باشد که «فعالیت زنان با تقویت بنیان خانواده» باید همراه باشد.
به دنبال تغیر نام این مرکز عدهای عنوان کردند که دولت نهم به دنبال حذف زنان از فعالیتهای اجتماعی است.
اینها هجمههایی بود که بعد از این تغییر نام صورت گرفت و خب این یک تهمت بود و در عمل مشاهده شد که دولت در صدد ایجاد رفاه برای خانمهای فعال است تا در کنار فعالیتهای اجتماعی، آرامش در محیط خانه را از دست نداده و بنیان خانواده بر اثر این فعالیتها سست نشود.
در واقع این برچسب ناچسبی بود برای دولت نهم؛ چرا که منظور از توسعه و گسترش این مرکز این بود که امور زنان شامل کلیهی فعالیتهایی که به زنان مربوط است، مشارکتهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی با رویکرد توجه به خانواده باشد و این در عمل به اثبات رسید.
اگر موافق باشید کمی بحث را انتخاباتی کنیم. این درست است که آقای احمدی نژاد پولی برای تبلیغ ندارند؟
بله. واقعا ایشان نه ستادی تشکیل دادهاند و نه پولی برای این کار پرداخت کرده اند.
قضیهی خرج کردن پول نفت در ستادها چیست؟ اگر آقای احمدی نژاد پولی صرف نکردهاند، این ستادها چگونه فعالیت میکند؟
قضیهی پول نفت به هیچ عنوان صحت ندارد و یک تبلیغات سوء است و کاملا تمسخر آمیز است. این ستادها کاملا مردمی اداره میشوند. مثلا اینجا ستاد مرکزی است و خود شما شاهد هستید که ستاد مرکزی چگونه است. اینجا ما خودمان هر کدام مقداری پول روی هم گذاشتهایم. جالب است برای شما بگویم که تعدادی از خانمهای شاغل و فرهنگی با این ستاد در تماس هستند و وقتی به این باور رسیدند که ستادها کاملا تحت حمایت خود مردم اداره میشود، آمدند و از احکام جدید امسال – سال ۸۸ که پرداخت شده بود و تقریبا قابل توجه بود- مقداری به این امر اختصاص داده و هدیه به ستاد نمودند.
وقتی برای سفر به شهرستانها برای سخنرانی میروم و ستادهای شهرستانها را هم از نزدیک میبینم به این قضیه پی میبرم که در شهرستانها هم به همین صورت است و ستادها توسط مردم اداره میشود و منبع مالی غیر از هدایای اختیاری مردم ندارند. در ستادی در شهرستان داشتیم موردی که چند خانم طلاهای خود را فروخته و برای هدیه به ستاد آورده بودند.
خب یک رییس جمهور با این بضاعت که حتی برای چرخاندن ستاد پولی ندارد، چگونه میتواند بضاعت مردم را بالا ببرد؟
ببینید، رای آقای احمدی نژاد رای مردمی است و ایشان نیاز به تبلیغ و استفاده ابزاری و پوستر و پول و استفاده از هیجانات جوانها ندارند. ایشان الان شناخته شده هستند و با ۴ سال قبل خیلی فرق میکند. همان زمان هم که ایشان با توجه به اینکه رقبای به قول معروف، قَدَری داشتند با تکیه بر خدا و شناخت نسبی مردم به پیش رفتند، نه با تکیه بر همان عواملی که گفتم. این ویژهگی مردمی بودن ایشان را افزایش داد و این دوره ایشان نیازی به تبلیغات ندارند و در واقع تبلیعات ایشان عملکردشان است. کسانی که اعتقاد به پیشرفت دارند به ایشان رای میدهند.
در خصوص بالابردن بضاعت مردم هم انشاءالله این عملکرد دکتر در ۴ سال گذشته و انشاءالله در دوره ی بعد هست که میتواند این امر را محقق نماید.
مشاهده میشود که آقای میرحسین خانمشان را در تبلیغات همراه خود می برند. آقای کروبی همسرشان بعنوان یکی از اعضای فعال ستادشان است. آقای رضایی هم همینطور. اما انگار نه خبری از همسر آقای احمدی نژاد در این تبلیغات است و نه خانوادهی ایشان. هیچ کدام هم اهل مصاحبه نیستند. چرا اینگونه است؟
همه میدانیم که همسر جناب دکتر، سرکار خانم فراحی واقعا از فعالین بوده و از خانمهای فرهیختهی دانشگاهی است. ایشان علاوه بر مدرک مهندسی، فوق لیسانس علوم تربیتی نیز دارند. همچنین در عین اینکه پژوهشگر هستند فعالیت فرهنگی- اجتماعی نیز دارند. اتفاقا ایشان در بیشتر مسافرتهای استانی همراه دکتر هستند و از نزدیک مسائل را بازدید و بررسی میکنند. در فعالیتهای مختلف نیز شرکت دارند اما به هیچ عنوان دوست ندارند که نامی در تبلیغات از ایشان برده شود و این مطلب غریبی نیست. ما مشاهده میکنیم که همسر مقام معظم رهبری با وجود اینکه در خدمات اجتماعی و رسیدگی به امور مردم فعالاند اما هرگز دوست ندارند که نامی از ایشان برده شود. ایشان دوست ندارند خدماتشان رسانهای شود و تاثیر خدمات برایشان مهم است.
خانم آلیا به دلیل شرکت در همایش فرهنگیان، با عذرخواهی مجبور به ترک مصاحبه شدند و ادامه ی صحبت به ساعت ۹ شب کشید.
نظر خود را در خصوص مناظره آقای احمدی نژاد و آقای موسوی صریح بفرمائید.
باید شجاعت آقای احمدینژاد را تحسین کرد که در مقابل ملت برای عزت ملت و البته برای خدمت محافظهکاری نکرد. این مشی یک خدمتگزار از جنس مردم است که خود را در صف ملت میبیند و فریاد ملت را که سالها به صورت بغضی در گلو نهفته بود در این مناظره متجلی میکند و ضمن احترام و اشاره به برخی خدمات دولتهای گذشته مشکلات کشور را که رقبای متحد با هم ناجوانمردانه به وی نسبت میدادند را برای ملت تبیین میکند.
ایشان ریشه مشکلات را شجاعانه با ملت در میان گذاشت اما رقیب وی از این شاخه به آن شاخه میپرید و باز هم قدرت بعضی از شخصیتهای حامی خود را به رخ میکشید.
دلیل اینکه مردم به آقای احمدینژاد در دور اول رأی داده بودند این بود که وی گفته بود در مقابل پیوند قدرت و ثروت سکوت نمیکنم و این پیوند برای این ملت که شهید داده دردی بزرگ است. آقای احمدینژاد از قدرت و ثروت برای مردم سخن گفت.
دوست و دشمن سیاست خارجی دولت احمدینژاد مؤثر قلمداد میکنند ولی بسیار متأسفم که آقای موسوی برای کسب قدرت پا روی حقیقت میگذارد.
براساس مستندات تخلفات این دولت نسبت به دولتهای گذشته بسیار کمتر بوده است ولی آقای موسوی بازهم کلیگویی کرد و حتی به دلیل اینکه پاسخی برای مردم نداشت، تمرکز خود را نیز داشت از دست میداد.
قضیه ی حضور زنان در ورزشگاهها که پیشنهاد آن برای اولین بار توسط آقای احمدی نژاد ارائه شد را منتفی می دانید؟
اصل قضیه حضور زنان نبود. فضای ورزشگاهها کلا باید تعدیل بشود. انعطاف پیدا کند. برای آقایان البته. رفتار هیجانی باید تعطیل شود. تبعات این قبیل رفتارها را با شکسته شدن شیشهی اتوبوسها بعد از بسیاری از مسابقات شاهد هستیم. دکتر به رئیس سازمان تربیت بدنی پیشنهاد داد که طوری زمینه سازی بشود در زمان مسابقات بینالمللی، خانوادهها امکان حضور در ورزشگاهها را داشته باشند و زنان بتوانند با خانواده آنجا شرکت کنند. ما شاهد هستیم که مثلا سینماها وقتی خانوادگی است، حرمتها بیشتر نگه داشته میشود. و این امر باعث تعدیل میشود.
به محض پیشنهاد جو سازی شد و تصمیم گرفته شد تا بیشتر کار کارشناسی انجام شود.
خانم رهنورد از پیوستن ایران به کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان، پس از پیروزی در انتخابات اشاره کرده بودند . این گفته را چطور ارزیابی می کنید؟
گاهی آقای موسوی و یا طرفداران، یک وعدهای به مردم میدهند که اصلا در حدود اختیاراتشان نیست. پیوستن به کنوانسیونها با تصویب مجلس صورت میگیرد. بعد از آن شورای نگهبان باید تائید بکند.
در فرآیند قانون گذاری کشور ما شورای نگهبان جایگاه بسیار مهمی دارد. الان دیگر در کشور ما آن کنوانسیون به زبالهدان تاریخ رفته، چرا که در مجلس هفتم منشور حقوق و مسئولیت زنان در عرصهی داخلی و بین المللی به تصویب رسید. این ماده واحده تبصره ای دارد که الان قانون بوده و لازم الاجرا؛ قید شده که از تاریخ تصویب این قانون در مجلس هفتم که سال ۸۴ یا ۸۵ بود، پیوستن به کلیهی معاهدات و کنوانسیونهای بینالمللی که با روح این منشور (منشور حقوق و مسئولیت های زنان) مغایرت دارد، فاقد اعتبار و غیر قانونی است.
بنابراین این مدل وعده دادنها برای دلخوش کردن یک گروههایی است که هنوز باور نمیکنند که جامعه دین مدار است و نود مورد خلاف شرع و قانون اساسی در آن کنوانسیون وجود دارد.
اگر آقای موسوی یا خانم رهنورد برای این نوع افراد کار میکنند، همینهایی که موافق این کنوانسیون با ۹۰ مورد خلاف شرع هستند، صریحا به مردم اعلام نمایند. مردم جامعه متدین بوده و تکلیف خود را میدانند.
تخریب ها علیه آقای احمدی نژاد به گفته ی دوست و دشمن بسیار بیشتر و توهین آمیزتر بوده است. دلیل این اقدامات چیست؟
چیزی که بارز هست آقای احمدینژاد یکی از دولتمردان مردمی بوده و در واقع در دل مردم جا پیدا کرده و به طور طبیعی حداکثر آرا را دارا میباشد. خصوصا در روستاهای محروم که ایشان آنها را بر مبنای سفارش حضرت امام (ره) که فرمودند: «این محرومین ولی نعمت ما هستند»، رسیدگی به آنها را در اولویت قرار دادهاند.
این در داخل کشور، و اما در عرصههای جهانی، اقتدار بین المللی نکته دیگری هست که برای اینها غیر قابل تحمل است. در طول سه سال دولت آقای احمدینژاد موفق به برداشتن قدمهای بزرگ در عرصههای داخلی و بینالمللی شده که این بزرگترین دلیل مخالفت با ایشان و آن شدت هجمهها است.
من سئوال میکنم: اگر احمدینژاد به عنوان رقیب نبود اینها چه حرفی برای گفتن داشتند؟ خدا را شکر که احمدینژاد هست که اینها اینچنین وقت خود را به جای ارائهی برنامههایشان به تخریب او میگذرانند.
ما مشاهده میکنیم که در فیلم تبلیغاتیشان میآیند و از هنرپیشه به جای مردم عادی استفاده میکنند. این توهین به شعور مردم است و ما میبینیم که همین مردم میآیند و ظرف چند ساعت بعد از پخش فیلم، نام آن زن هنرپیشه را افشا نموده و آب پاکی بر دستان اینان میریزند. اینجاست که باز همان سئوال برایم مطرح میشود که اگر احمدی نژاد کاندید نبود اینها چه حرفی برای گفتن داشتند؟
خب ما مشاهده می کنیم که در جواب آن فیلم و آن خانم هنرپیشه آنها عنوان میکنند که در فیلم احمدی نژاد هم از هنرپیشه استفاده شده است.
ببینید آن فیلم تکههایی از سفرهای استانی را نشان میدهد. مردم به صورت خودجوش در این سفرهای استانی در این فیلمها حضور دارند و آن فیلم تکههایی از این سفرها را نشان میداد …
به طور صریح و شفاف نظر خود را در مورد اعتراض شدید همسر شهید رجائی مبنی بر اینکه آقای احمدینژاد خود را شبیه به آن شهید جلوه می دهد، بیان فرمائید.
احمدینژاد شبیه جلوه نمیدهد. مردم عملکرد ایشان در شهرداری را دیدند و خب بعد از اینکه عملکرد ایشان برای مردم روشن شد به صورت مردمی و خودجوش این شعار در بین مردم همگانی شد و دکتر هر جا میرفتند با شعار «صلّ علی محمد بوی رجایی آمد» مواجه میشدند.
در جواب همسر ایشان باید گفت: رجایی و احمدی نژاد شخصیتهای ملی بوده و مردم در این باب قضاوت میکنند.
جریان آن پنجاه هزار تومان که گفته شد دکتر در بین تعدادی از دانشجویان پخش نمودند چی بود؟
یک شب دکتر احمدی نژاد سرزده به خوابگاه دانشجویان رفتند. اکثر آنان شهرستانی بودند و اعلام ناراحتی نمودند که برای ایاب و ذهاب و خورد و خوراک خود دچار مشکل می باشند. حتی یکی از آنان عنوان نموده بود که خانواده ام به هیچ عنوان توان حمایت مالی از من را ندارند. اینگونه شد که احمدی نژاد به همان چند نفر آن مبلغ را دادند.
با تشکر از خانم آلیا که در این گفتگو شرکت کردند.