اعتراض

نمی‌دونم از کجا باید شروع کنم؛ از کجا باید بگم از دل خستگی‌هام، از سوال‌هایی که هر روز و هر ثانیه ذهنمو به خودش مشغول می‌کنه، از جواب‌هایی که یک جورایی برای قانع کردن خودم به خودم می‌گم؛ از کجا باید شروع کرد؟

حرفم را از اعتراضاتی که نسبت به همه چیز و همه کس دارم شروع می‌کنم؛ مثل یک چشم به هم زدن گذشت. سه نسل گذشته و حالا ما رو نسل سومی خطاب می‌کنند. از اون سال‌ها خیلی گذشته. خیلی تغییر کردیم. خیلی چیزها رو به دست آوردیم و خیلی چیزها را از دست دادیم. افتخاراتی کسب کردیم که عین اون تو دنیا خیلی کم، هر روز در حال جستجو و در حال کسب کردنیم. به دست میاریم و از دست می‌دیم.

ولی می‌دونید چرایی ذهن من کجاست؟ می‌دونید اعتراض من به چیه؟ بد نیست به گذشته برگردیم؛ به سال‌هایی که همه در کنار هم بودند، همه با هم متحد بودند، زمانی که همه غم همو می‌خورند، زمانی که آدم‌ها حاضر بودند جون‌شونو برای هم بدند.

چرا این قدر مهر و محبت‌ها نسبت به هم کم‌رنگ‌تر شده؛ واقعاً چرا؟ چرا بعضی‌هامون وظیفه اصلی‌مونو فراموش کردیم؟ اما خیلی از ما آدم‌ها میانه‌روی کردن رو یاد نگرفته‌ایم. وارد هر جایی که می‌شیم، افراط و تفریط‌ها شروع می‌شه. یک جورایی بعضی‌هامون مهر و محبت رو تو دل‌هامون زندانی کردیم. چرا فراموش کردیم الگوهای کاملی که دین‌مون بهمون معرفی کرده؟

یک عده از ما زنان وقتی وارد یک حیطه‌ی کاری که می‌شیم چه سیاسی اجتماعی چه فرهنگی و … خیلی چیزها رو فراموش می‌کنیم؛ خونه و خانواده رو، مهر ورزیدن و … . وقتی از سر کار برمی‌گردیم سریع میریم آشپزخانه و یه چیزی درست می‌کنیم و بعدا اگه طرف مقابل یه چیزی گفت شروع به پرخاش‌گری می‌کنیم. شاید حق داشته باشیم، شاید فشار کار بیرون زیاد باشه ولی ما الگوهایی داریم که با پیروی کردن از اون‌ها می‌تونیم قشنگ‌تر زندگی کنیم. بهترین الگو و کامل‌ترین الگو حضرت زهرا(س) است. وقتی نگاهی به زندگی‌نامه این بانوی بزرگوار می‌اندازیم همه چیز را در تعادل می‌بینیم. اون عزیز با این‌که غم و غصه زیادی داشت ولی قلبش جایگاه آرامش همسرش بود. با همه‌ی این دغدغه‌ها یک زن سیاستمدار کامل است؛ زنی که تا وقتی که زنده بود هیچ‌کس از سران بنی‌هاشم با ابوبکر بیعت نکردند به خاطر موقعیت و مقام آن حضرت بین سران این طائفه.

زنی که برای دفاع کردن از حق خود به هیچ‌وجه دست از تلاش برنداشت، شاید وقتی به قضیه فدک نگاهی سطحی بیندازیم متوجه می‌شویم فدک یک تکه زمین بوده که فقط ارزش مادی داشته ولی این‌طور نیست. آن حضرت نه تنها از حق خود دفاع کرد بلکه آرمان بزرگتری در ذهنش نهفته بود. ایشان دفاع کرد از حق همه مردم جهان؛ ایشان به خاطر این‌که در دین تصرف و تخلفی ایجاد نشود مقاومت و ایستادگی کرد تا آخرین لحظه.

حال ما کجا و آن‌ها کجا؟ خیلی باید تلاش کرد تا شاید روزی به گرد پای آن بزرگواران رسید. ولی ما ملت مخصوصاً ما زنان که در پرورش مردان و زنان آینده نقش به سزای را ایفا می‌کنیم باید با این اهداف که نه حقی را پایمال کنیم و نه این‌که بگذاریم حقی پایمال شود، زندگی زیبایی را آغاز کنیم.

حال بیایید دوباره سرمای دل‌های یخ‌زده‌مان را به گرمای بهاری پر شکوفه تبدیل کنیم. بیایید دوباره همه با هم عاشقانه‌تر از قبل حماسه‌ای متفاوت‌تر از همیشه به وجود آوریم.