[ms 9]
حتما برای شما هم زیاد پیش آمده که سرما خوردهاید ولی دل و دماغ اینکه بلند شوید و بروید خیابان تا مقداری سبزی سوپ بخرید و آن را بپزید، نداشتهاید.
میخواهم اینبار مادرانه به دادتان برسم و پیشنهاد آش جو بدهم که کاملا مناسب روح بیماری شماست و در عین حال زحمت هم ندارد.
عجالتا ببینید این سه چهار قلم جنس را در آشپزخانهتان دارید یا نه. اگر دارید که چه بهتر؛ همین الان آش را بار بگذارید. اگر هم نداشتید، زیاد غصه نخورید. لااقل دلتان خوش باشد که مجبور نیستید بنشینید سبزی سوپ را پاک کنید.
به اندازه دو لیوان جوی بلغور شده داخل ظرف بریزید. گوشت استخواندار هم باید داشته باشید. مقدارش مهم نیست. اما مقدار گوشت، خیلی در طعم و خوشمزگی آش اثر میگذارد. پیاز و روغن هم که دارید. نیم کیلو شلغم هم که مجبورید بخرید. نمک هم یادتان نرود که این غذا، بدجور نمکخورش زیاد است.
دیگ زودپز را آماده کنید. اگر نداشته باشید، مجبور میشوید به جای یک ساعت، دقیقا چهار ساعت منتظر بمانید تا گوشت شما درون قابلمه برای خودش آرام آرام بپزد. زودپز اگر جنسش عالی باشد، نیم ساعت تا چهل دقیقه باید گوشت را پخته تحویلتان بدهد. البته این زودپز من، زودتر از یک ساعت حرفم را گوش نمیکند.
حواستان باشد که مقدار شلغم باید به مقدار جویی که کنار میگذارید، بخورد. اینجا برای دو لیوان جو، ۶ عدد شلغم کوچک کافی هست. اگر شلغم بزرگ باشد، سه عددش کفایت میکند. متاسفانه زیاد شدن شلغم، خیلی راحت غذا را تلخ میکند.
حالا گوشتها را همراه با پیاز و شلغم و مقداری آب، درون دیگ زودپز بگذارید. وقتی آبش جوش آمد، در زودپز را ببندید. ساعت را چک کنید و دقیقا نیم ساعت یا چهل دقیقه بعد، زیر دیگ را خاموش کنید. در این فاصله که گوشت دارد میپزد، بیکار نمانید و جوها را که شسته بودید، روی قابلمه نسوز بریزید و مقداری آب داخلش بریزید و بگذارید آنها هم بپزد. اما یادتان باشد که مرتب بهش سر بزنید و با کفگیر، مواد را هم بزنید. چون جو خیلی سریع لعاب پیدا میکند و ممکن است ته بگیرد. حدود چهل دقیقه بعد انشاءالله هم جوها پخته شده و هم گوشتها.
حالا دیگ زودپز را که باز کردید و دیدید گوشتها پخته شده، استخوانهایش را جدا کنید. گوشتها را به همراه شلغم و آبش، داخل جوهای پخته شده بریزید. مقداری هم نمک رویش بریزید. بعد با گوشتکوب برقی، آنها را آرام بکوبید تا کاملا به شکل حلیم دربیاید.
نمکش را تست کنید. باید آنقدر نمک اضافه کنید تا آش جو، مزهدار شود. بعد آنها را در ظرف مناسبی بریزید و به اندازه دو قاشق غذاخوری، روغن زیتون رویش بریزید.
این آش هم خوشمزه است و هم سریع آماده میشود. مواد زیادی لازم ندارد. در عوض به خاطر شلغمی که دارد، سرفهها و گلودردتان به زودی خوب میشود.
طبع جو خنک است، برای شماهایی که به شدت سرما خوردهاید، خوب است و شلغم که سرشار از آنتیاکسیدان است برای وقتهایی که به شدت سرفه میکنید، سینهتان را نرم و آرام میکند. بیشتر تحویلش بگیرید.
[ms 0]
[ms 2]
[ms 4]
[ms 5]
[ms 6]
[ms 7]
[ms 8]