[ms 13]
گاهی برای شما هم پیش آمده که مهمان عزیزی دارید و دوست دارید برایش سنگ تمام بگذارید. غذایتان هر چه باشد، باز نیاز به پیشغذای خوشمزه دارید که اشتها را باز کند. پس این مواد را در آشپزخانه جور کنید.
مواد لازم:
جو ۲ لیوان، شیر ۴ لیوان، آب مرغ ۲ لیوان، هویج رندهشده ۱ لیوان، جعفری رندهشده ۱ لیوان، پیاز خردشده ۱عدد بزرگ، آرد سفید ۴ قاشق غذاخوری، آبلیمو نیم لیوان، نمک و فلفل به مقدار لازم
و اما دستور پخت:
اول جو را دو ساعت خیس کرده، آبش را خالی کنید و سپس با دو لیوان آب آن را بپزید تا نرم شود. بعد پیاز خردشده را داخل قابلمهی دیگر بریزید و یک سینهی مرغ را روی آن گذاشته، در قابلمه را ببندید. خیلی مهم است که شعلهی اجاق را کم کنید تا آب مرغ بهآرامی خارج شود، چون این کار جلوی بوی بد مرغ را میگیرد.
وقتی اندکی آب مرغ درآمد، دو لیوان آب روی آن بریزید تا بپزد. حدود نیم ساعت بعد که مرغ پخته شد، با کمک سبد، مرغ و پیازها را از آب جدا کنید. میتوانید مرغ پختهشده را برای استفاده در سالاد الویه در یخچال نگه دارید. پیازهایش را نیز دور بریزید. حالا آب مرغ آمادهشده را روی جوها بریزید تا با هم بپزند. مراقب باشید که جوها ته نگیرد. پس مرتب با قاشق، هم بزنید.
حالا در ماهیتابه مقداری روغن بریزید و بگذارید داغ شود. آرد سفید را درونش بریزید و تفت دهید. مقداری هم آب اضافه کنید تا محلول مناسبی بهدست بیاید و تقریبا یکدست که شد، به غذا اضافه کنید. این کار باعث میشود که غذای ما زودتر جا بیفتد و بهاصطلاح «به هم دست بدهد».
پس از حدودا بیست دقیقه، شیر و هویجهای رندهشده را به غذا اضافه کرده، بگذارید خوب بپزد، طوری که هویجهایش پخته و نرم شوند. حال نمک و فلفل را اضافه میکنیم.
آنقدر نمک بریزید تا طعمش را زیر زبانتان احساس کنید. متأسفانه جو بهسختی مزهی نمک به خود میگیرد. آبلیمو هم اضافه کنید. جعفری را هم لحظات آخر اضافه کنید چون نباید حالت پخته پیدا کند.
غذا را هم بزنید و ببینید که موادش با هم مخلوط شدهاند یا نه. خوب که یکدست شد و احساس کردید زمان پختش تمام شده است، آنها را در ظرف مناسبی بریزید و با مقداری هویج رندهشده و جعفری خردشده تزیین کنید.
این پیشغذا واقعا خوشمزه است. البته آنقدر موادش مقوی و سیرکننده است که خودش یک غذای کامل بهحساب میآید!
امیدوارم از طعم و بوی معطرش لذت ببرید.
[ms 0]
[ms 2]
[ms 3]
[ms 4]
[ms 6]
[ms 7]
[ms 8]
[ms 11]
[ms 12]
بسم الله؛
سلام. خیلی خوشحالم که باز هم عکس قابلمهی پر از غذای گرم رو میبینم توی چارقد. دلم برای ستون آشپزی تنگ شده بود.
ممنون از سرکار خانم آقاجانی و چارقد.
ضمن تشکر بابت تلاشی که منجر به تولید این «سوپ قطعا خوشمزه» شده، اما متأسفانه من نمیتونم ازش بخورم… آخه اصلا فکرشم نمیتونم بکنم که با شیر یا خامه غذا درست بشه !!!
اعتقاد دارم شیر و خامه رو باید تو سفرهی صبحانه توی لیوان و کاسه خورد نه اینکه با هویج و گوشت و سبزی و … قاطی بشه و توی بشقاب ریخته بشه… از بچگی همینطوری بودهام ها… فرنی هم دوست نداشتم هیچ وقت!
ولی خب خوش به حال اونایی که میتونن بخورن این غذا رو. چون احتمالا باید خیلی خیلی لذیذ باشه.
سربلند باشید
خانوما یاد می گیرند؛ درست نمی کنند و ما هم تو کف این غذاها می مونیم.
لطفاً عکس ها را مات کنید ….
من با این طرز عکس گذاشتن مخالفم.
هر قسمتی رو توضیح میدید، عکس مربوط به اون رو هم بگذارید پایینش یا روبهروش. اون خیلی بهتره تا این طوری. یه عالمه عکس هست که البته نیازی هم به بودن بعضی عکسها نیست. (مثل عکس قابلمه که توش آب مرغ ریخته شده)
کمی خلوتتر باشه آدم بیشتر رغبت میکنه صفحه رو باز کنه و مطلب رو بخونه.
ممنون
آقای پا ک نیت. اتفاقا برای یه بار هم که شده امتحانش کنید. واقعا خوشمزه است. به خصوص که شما اصلا طعم شیر را در عذا احساس نمی کنید.
حاج صالح گرامی:
اتفاقا همیشه هم معلوم نیست خانم ها یاد بگیرند. معمولا آن هایی سریع یاد می گیرند که یا علاقه به آشپزی داشته باشند یا به نحوی از دست پخت مادرشون یا همسرشون دور هستند. به خصوص که این جور غذاها در رستوران ها طبخ نمیشه.
هدف ما هم این طبخ این مدل غذاها اولا آشتی با غذای ایرانی هستش و هم آموزش دادن به کسانی که به هر دلیلی مجبورند خودشان غذا را درست کنند. به خاطر همین هم سعی می کنیم عکسها را مرحله به مرحله بگذاریم.
موفق باشید.
جناب حسینی گرامی:
ممنون از نظرتون. انشالله دبیر عکس این تذکر شما رو لحاظ خواهند کرد.
موفق باشید.
سلام مادرانه جان؛
خیلی سپاس. انشاالله میپزیم میخوریم برای سلامتی شما نیز هم دعا میکنیم…
راستش من الان فقط برای این اومدم که ببینم توی آرد سوخاری (برای قارچ سوخاری) چیا اضافه میکنید و بعد برم درست کنم. دی: شام امشب با منه آخه! میگم یه کم مرغ رو هم آبپز کنم یه مقدار که خام نباشه. بعد با فرمت همین قارچ سوخاریها درستش کنم. چهطوره مادرانه جان؟ جواب میده؟
ضمناً… جناب آقای حاج صالح؛ مادرم فرمودند که عرض کنم به حضورتون «شما درست کنید، خانوما روشون کم بشه، خجالت بکشن، براتون درست کنن!». نقل قول بود فقط.
بازم ضمناً… جناب آقای پاکنیت؛ نگران نباشید. شما تنها نیستید. منم مثل شما فکر میکنم. مخصوصا در مورد فرنی. ولی مادرم همیشه میگن «ضرر میکنی! خیلی از خوراکیهای خوشمزهی لذیذ رو از دست میدی!»
جمیعا موفق و سربلند باشید.
سلام خانم آقا جانی بزرگوار؛
ممنون از پیشنهادتون. اگر واقعا طعم شیر نده خوبه.
به هر حال به امتجانش میارزه. من آدم ریسک پذیر و انعطافپذیری هستم !!!
:)
باید بسپرم به مادر گرامی زحمتش رو برام بکشن.
مرسی ازتون. سربلند باشید
علیک سلام خانم فرقانی.
اتفاقا خیلی هم خوشمزه میشه. اونوقت میشه مرغ سوخاری.
مادرانه جان سلام؛
پزیدم! عجب چیزی شد… (مرغ رو هم آبپز کردم، بعد سوخاری) خدا خیرتان دهاد! خیلی جواب درخور توجهی داد!! یعنی تا حالا اینقدر از دستپخت خودم خوشم نیومده بود! دی:
در پناه خدا.
علیک سلام خانم فرقانی.
نوش جان عزیز.
سلام. خانم مادرانه من توی چیدمان عکس ها دخالت مستقیمی ندارم.البته از اشپزی هم سررشته ای ندارم که دخالت کنم.
خانم فرقانی یه کم نوشابه برا خودتون باز کنید من هم سریع بگم اعضا تحریریه چارقد اسپند دون به دست براتون دود کنن.
علیک سلام آقای دهقانی.
پس چه کسی عکسها رو به ترتیب می فرسته روی چارقد؟
ترتیب عکسها بر اساس یه تغییر در ستون آشپزی چارقد قدیم بوجود اومده ریحانهجان. در چارقد قدیمی عکسها بعد از هر مرحله توضیح گذاشته میشد. حتی اون توضیح اگه یه خط میبود.
با گذاشتن عکسها طبق مراحل آشپزی در متن مثل گذشته موافقید؟
آقا ما تسلیم …..
اصلاً کی گفته خانوما باید غذا درست کنن؛ البته که وظیفه مرداست ….
ان شاء الله موقعیتی پیش بیاد یه غذائی بپذم که تا آخر عمرتون دست به غذا نزنین ….
آره موافقم خانم ملاتبار. اینجوری خیلی بهتره. یه جورایی شبیه اموزش گام به گام تصویری میشه.
الو الو یک دو سه چهار.
الو … الو …مرکز! به گوشم! صدا میاد؟
:دی
مادرانه جان، سلام؛
من اومدم یه اعترافی کنم و برم…
امشب قرار بود من شام بپزم. چون به سوخاریجات علاقه دارم، این بار ماهی رو سوخاری کردم! خیلی خوب شد. گفتم در جریان باشید که اینم میشه.
اما… برای سبزیپلو؛ سبزیهای فریزری رو تقریبا تشخیص میدما. مثلاً فهمیدم یکیش شوید بود، اون یکی اسفناج، ولی سبزی برای پلو پیدا نکردم (گویا تموم شده بوده!) و اشتباهی از سبزیهایی که برای قورمهسبزی تفت داده شده بود، استفاده کردم.
البته هیچکس متوجه نشد که سبزی اشتباه شده! اما خودم که فهمیدم…
برای من میدونید مزهش مثل چی بود؟ انگار خورشت قورمهسبزی رو با پلو قاطی کنید! بعد با ماهی سوخاری بخورید. اما بدم نبودآ :)
خواستم از همین تریبون از مادرهای گرامی خواهش کنم؛ لطفا یه تدبیری جز برچسب، بیندیشید که بشه سبزیهای فریز شده رو راحت تشخیص داد!
سربلند باشید.
علیک سلام مینا جان.
اعتراف خوبی بود. خوندمش.
گفته بودی برای فریز کردن سبزی ها ، چاره ای به جز برچسب زدن، بیاندیشم.
راستش خودم هم برچسب نمی زنم. اما مدل فریز کردن شان را متفاوت گذاشته ام تا گیج نشوم. مثلا سبزی کوکو را درون ظرف یک بار مصرف که مال پنیر پگاه هست، می گذارم. سبزی خورشتی رو صاف و پهن درون کیسه فریزر می گذارم. سبزی سوپ یا آش را داخل پاکت فریز می گذارم و بر خلاف سبزی خورشتی، این بار درب پاکت رو گره می زنم.
سبزی شوید را هم ة چون سرخ نمی کنیم، درون پاکت که باشه، به خوبی پیداست. اما از همهی اینها راحت تر و بهتر اینه که کلا سبزی ها را جداگانه در فریز بگذاریم. مثلا کووها رو در یک ردیف و سبزی های خورشتی را در ردیف بعدی و همینطور تا آخر… این کار برای کسانی خوبه که فریزر جداگانه دارند و قفسه های پنج تایی داشته باشه.
در ضمن ابتکارت هم بد نبوده ها.یادم باشه امتحانش کنم.
ممنون از همراهی ت.
موفق باشی.
سپــــــــــــاس مادرانه جان؛
والا از فریزر مامانا فقط خودشون سر در میارن. ولی این بار سعی میکنم، منم یه نقشی در پکیج کردن و Sorting سبزیها داشته باشم که اینجوری نشه…
راستی… وقتی به اعضای منزل گفتم سبزی رو اشتباه ریختم گفتن معلوم نبوده و متوجهش نشدن! خب پس چرا این قدر باید در بند اسم سبزیها باشیم، وقتی واقعا فرق چندانی با هم ندارند؟ چرا اینقدر ما زندگی رو سخت میگیریم :)
ماهی سوخاری رو حتما امتحان کنید. مزهش خیلی خوب میشه. من با قزلآلا درست کردم.
در پناه خدا.
با سلام وخسته نباشیدممنون از اشپزی کاملا ایرانی شما دوست عزیز من این سوپ را در رستوران میل کرده بودم ولی حلا باکمک شما بهتر از اونا درست میکنم با تشکر