مهمان چارقد به‌صرف خورش آلو و زرشک

[ms 0]

مادرانمان یادمان داده‌اند که مزه‌ی ترش و شیرین آلو و زرشک در غذا میتواند برای گوشت مرغ، طعم خوبی بسازد. برای خودم جالب بود که از خاصیت این دو مواد غذایی بدانم. شاید شما اینها را می‌دانستید ولی بیایید دوباره با هم مروری داشته باشیم:

 

از خواص آلو شروع می‌کنیم:

آلو به دلیل داشتن فیبر غذایی، برای کنترل قند خون، جلوگیری از یبوست و حفظ سلامت دستگاه گوارش مفید است. سوربیتول موجود در آلو، خاصیت ملین دارد. آلو یکی از منابع غنی پتاسیم و مصرف متعادل آن در کنترل فشارخون موثر است. فیبر موجود در آلو سبب افزایش رشد و تکثیر باکتری‌های مفید و مانع از رشد باکتری‌های مضر در داخل روده می‌شود. در عین‌حال بر اثر تخمیر فیبر در داخل روده، اسید بوتیریک تولید می‌شود که منشا انرژی برای سلول‌های روده است و به‌این ترتیب به حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند.

خواص زرشک
قابض است. تقویت کننده‌ی قلب و کبد است. بواسیر خونی را درمان می‌کند و خونریزی را برطرف. برای برطرف کردن بیماریهای کبدی نیز مفید است.

من برای غذای امروز از این اندازه مواد استفاده کرده‌ام: پیاز: دو عدد بزرگ؛ سینه‌ی مرغ و ران: ۱عدد؛ رب گوجه‌فرنگی: ۲ق ؛ آلو بخارا: ۳۰۰گرم؛ زرشک: نصف لیوان؛ نمک، فلفل، دارچین و زعفران آب کرده به میزان کافی.

[ms 1]

حالا طرز تهیه:
پیازها را ریزخرد کرده و سرخ می‌کنیم. بعد سینه‌ی مرغ را به چند قسمت برش می‌زنیم و ران‌ها را توی پیاز تفت می‌دهیم و کمی زعفران دم‌کرده بهش اضافه می‌کنیم و باز خوب تفت می‌دهیم. مرحله‌ی بعدی نیز تفت‌دادن مرغ و پیاز با زرشکی‌ست که از قبل خیس خورده. آلوها را می‌شوریم و در آب سرد خیس می‌کنیم و دو لیوان آب و نمک و فلفل به مخلوط مرغ اضافه و وقتی به جوش آمد، شعله را کم و اجازه می‌دهیم حدود ۴۵دقیقه ریز جوش بزند و در انتها آلوها را اضافه می‌کنیم.

[ms 3]

حالا می‌ماند تهیه سس: پیاز را ریز خرد کرده یا رنده میکنیم با یک عدد سیر رنده شده در روغن تفت میدهیم. بعد رب را هم درون پیاز و سیرتفت داده و زعفران دم کرده و یک مقدار نمک نیز به مواد اضافه میکنیم و بعد یک لیوان از همان آب مرغ را می‌ریزیم روی رب و منتظر می‌مانیم تا قوام بیاید تا به خورش اضافه کنیم. حدود یک ساعت بعد خورش‌مان جا افتاده و آماده‌ست.

[ms 2]