[ms 12]
بین ما ایرانیها رسم است که وقتی کسی میمیرد، دور هم جمع میشوند و برایش مراسم سوگواری میگیرند. بعد از چند ساعتی که دور هم نشستند، یک نفر از میان این جمع برمیخیزد و بساط حلوا را آماده میکند.
حالا این حلوا پختن هم علت دارد. البته ممکن است خیلی از شماها ندانید چرا؛ ولی همهتان حتما از آن خوردهاید و مزهاش را چشیدهاید ولی شاید حتی به ذهنتان خطور نکرده که راستی چرا دقیقا در همین زمان حلوا آماده میشود برای پذیرایی؟
یکی از این علتها به خاطر موادی است که داخل حلوا موجود است. یکی به خاطر وجود گلاب و دیگری به خاطر داشتن زعفران. که این دو ماده، خاصیت مهمی دارند در ایجاد شادی و از بین بردن غم و اندوه در دل عزاداران.
گلاب، روح و روان آدم را پاکیزه میکند. غم و اندوه را کم میکند. در عین حال برای شفاف کردن پوست نیز خیلی موثر است. زعفران هم به طور معمول روزانه برای هر نفر به اندازهی سه گرم کافی است. میدانستید که همین زعفران با این همه خاصیتش، اگر از سه گرم بیشتر مصرف شود، به طرز وحشتناکی کشنده است؟
[ms 0]
حالا موادی را که مینویسم، آماده کنید. خیلی راحت حلوا را درست کنید و از طعم خوشمزهاش لذت ببرید. البته توصیه میکنم اگر چاق هستید، عطایش را به لقایش ببخشید.
[ms 1]
آرد، دو پیمانه. شکر، دو پیمانه. روغن مایع یک پیمانه. گلاب یک پیمانه. آب یک پیمانه. زعفران ساییده شده یک چهارم قاشق چایخوری. پودر کاکائو یک قاشق غذاخوری. مغز آسیاب شده دو قاشق غذاخوری.
حالا ماهیتابه را روی اجاق گاز بگذارید و یک لیوان روغن مایع را درونش بریزید و بگذارید روی شعله متوسط، خوب داغ شود. بعد آرد را اضافه کنید و با کفگیر چوبی مرتب آن را هم بزنید ولی یادتان باشد که دقیقا به مدت یک ربع باید هم بزنید و اجازه دهید سرخ شود. اگر این کار را نکنید، حلوای شما به ظرف میچسبد.
[ms 2]
در همین حین که دارید حلوا را هم میزنید، در یک ظرف دیگر آب و شکر و زعفران و گلاب را مخلوط کنید و بگذارید تا آنها هم روی گاز داغ شود و حسابی یکدست در بیاید. کار هم زدن که تمام شد، محلول شربتی که روی گاز گذاشته بودید را آرام آرام به داخل ماهیتابه روی آردهای سرخ شده بریزید و مرتب هم بزنید. احتمالا دستتان خسته خواهد شد ولی شما توجهی نکنید مگر اینکه کسی را داشته باشید که کمکتان کند که اگر بود، حتما ازش کمک بگیرید و در عوض آخر کار حلوا را با هم بخورید.
[ms 3]
وقتی خوب هم زدید، مغزهای آسیاب کرده که مخلوطی از گردو و بادام و پسته و فندق بود را به آن اضافه کنید. مغز هم اگر نداشتید، عیبی ندارد. به کارتان ادامه دهید. باید آنقدر هم بزنید که به ظرف نچسبد. وقتی ظرف را جواب داد، حلوای شما آماده است که روی ظرف خوشگلی ریخته شود و تزیین شود و آماده برای خوردن.
[ms 4]
[ms 9]
[ms 10]
[ms 11]