اسفناج را در سفره‌ی یلدا راه بدهیم

[ms 10]

میان این همه غذا خداییش خوراک اسفناج خیلی غریب و مهجور مانده است. اسفناجی که این‌همه خاصیت مثل آهن، کلسیم، سدیم، پتاسیم، منیزیم، لیستین، کلروفیل، اسید اگزالیک و اسید ارسنیک دارد و به علت داشتن منیزیم، جلوی پیشرفت سرطان را می گیرد.

پیشنهادم برای آشتی با این غذا به دختران و زنان خانه این هست که بیایید لااقل برای شب یلدا هم که شده این غذا را توی سفره‌هایمان راه بدهیم و از طعم خوشمزه‌اش همراه مهمانان یلدایی‌مان لذت ببریم.

این غذا فقط با سه چهار مواد، به راحتی حاضر می‌شود. شما تقریبا دو کیلو اسفناج و دو عدد پیاز و مقداری هم روغن و نمک و فلفل که داشته باشید، کارتان را می‌توانید شروع کنید.

منتهی اول باید سبزی‌های اسنفاج را پاک کنید که فقط کافی هست ریشه‌ش را با کارد ببُرید که  بقیه‌ش قابل خوردن است. بعد داخل ظرف بزرگی آن را با آب پر کنید تا حسابی خیس بخورد و گل‌های آن از سبزیها جدا شود. بعد آن‌ها را در سبد، آبکشی کنید.

حالا سبزی‌ها را داخل قابلمه‌ی بزرگی بگذارید و فقط به اندازه یک لیوان، آب درونش بریزید. حرارتش را کم کنید تا آرام آرام آب سبزی‌ها بخار شود و بپزد. خواهید دید که بعد از نیم ساعت سبزی‌ها کم‌حجم شده و به ته قابلمه می‌رود. آبش که گرفته شد، با گوشت‌کوب خیلی آرام آنها را بکوبید تا این حالت برگ برگ بودن سبزی از بین برود و دست به هم بدهد.

در همین حین پیازها را که بریده بودید و خلالی خرد کرده بودید، داخل ماهی‌تابه بریزید و بگذارید آنها هم خوب و خوشگل سرخ شود. وقتی پیازها کاملا سرخ شد، آنها را به سبزی‌ها اضافه کنید و با قاشق کاملا مخلوط کنید و دوباره به سرخ شدن ادامه دهید.

حالا نمک و فلفل‌ها را هم اضافه کنید. اما مواظب باشید که اسفناج قابلیت شور شدن را دارد. پس در نمک ریختن با احتیاط برخورد کنید.

حالا این غذای خوشمزه آماده است که روی ظرف بریزید و با ماست چکیده تزیینش کنید. از من بشنوید و یک ظرفش را هم برای همسایه‌ی بالایی‌تان تعارف کنید. چون حتما وقتی داشتید طبخ‌ش می‌کردید، بوی مطبوعش کل ساختمان‌تان را پر کرده است.

خوشمزه بود؟ جدی حیف نبود که با این همه خاصیتش، سراغی ازش نمی‌گرفتیم؟ آخر این فست‌فودها چه دارد که این همه تحویلش می‌گیرید؟

[ms 0]

 [ms 1]

[ms 2]

[ms 3]

[ms 4]

[ms 5]

[ms 6]

[ms 7]

[ms 8]

[ms 9]

[ms 11]

۱۳ دیدگاه در “اسفناج را در سفره‌ی یلدا راه بدهیم”

  1. به به به به.. دست اشپزش درد نکنه.. البته بانوی طباخ در زمان سفر کرده ان و این غذا رو در تاریخ ۵ ژانویه ۲۰۱۲ طبخ کردن!
    بقیه عکس ها رو هنگام ویرایش بردیم اما این یکی تاریخش را حذف نکردم گفتم کمی چاشنی شب یلدا بشود.

  2. قابل شما رو نداره. بله. خیلی وقت پیش درست کرده بودم. اما فرصت نمی کردم برای سردبیرجان بفرستم.

    یعنی حدودا سه هفته پیش! یعنی دوربینم زمان رو اشتباه سیو زده؟

    اما ماشالله به دقت دبیر عکس…

  3. عالی بود ریحانه جان . دستت درست . منم همیشه درست می کنم .

  4. بسم الله؛

    ممنون از لطف شما. عالی بود.

    خصوصا اینکه احتمالا پخت این خوراک خوشمزه و مقوی در حد توانایی های آقایون هم هست و ما آقایون هم زیاد لازم نیست به فکرمون فشار بیاریم برای پختنش !!!

    پای ثابت ستون آشپزی هستم. البته به غیر از شکمو بودن، علت دیگرش علاقه‌مند بودن به پخت و پز هستش !!!

    سربلند باشید.

  5. خواهش می کنم.

    مخصوصا غذاهایی رو انتخاب می کنم که واقعا پختنش آسون باشه و در عین حال خوشمزه. همیشه تصورم از مخاطبم، کسی بوده که به دلایلی از مادرش دوره و مجبوره هرطور شده از پس خودش بربیاد.

    خدا کنه بتونم در این زمین کمکی کرده باشم.

  6. آخ جون چه خوشمزه!

    مادرانه جونم! من غذاهای قرمز دوست دارم. از اونا هم درست کنید لطفا. :)

    سپـــــــــــاس فراوان.

  7. نوش جان باران جان

    منظورت از غذاهای قرمز،سرخ کردنی ها هستند؟

  8. بسم الله

    سلام مجدد.

    من قول یه مطلب “آش گوجه” داده بودم به سردبیر گرانقدر. فرصتش پیش نیومده هنوز. خصوصا با این گوجه‌های بی‌رنگ و بی‌طعم زمستونی !!!

    غذای بسیار قرمزی است این آش گوجه … و لذبذ …

  9. غذاهایی که قرمز باشه رنگ‌شون دیگه. فکر کنم اگه رب داشته باشن قرمز بشن مادرانه جونم. یا گوجه به قول آقای پاک‌نیت.

  10. حالا ان شا الله یه روز آش گوجه می‌پزم براتون که لذت ببرید ازش!

    برای زمستون اتفاقا خیلی خوبه. اما باید حسابی بگردم که گوجه‌ی قرمز و خوب پیدا کنم …

    :)

دیدگاه‌ها بسته شده است.