اخیراً از فواید بسیار چای سبز صحبتهای زیادی میشود و حتی چای رابهترین نوشیدنی پس از آب میدانند. چای محتوی میزان کمی از رنگدانهها ،مثل کافئین و … است. چای سیاه و چای سبز هر دو ازگیاه واحدی به دست میآیند. تفاوت در این است که برای تهیه چای سبز، برگهارا بخار داده، گرد میکنند و سپس آنرا خشک مینمایند؛ ولی برای تهیه چای سیاه، برگها خشک شده، تخمیر شده و برشته میشوند یعنی فرآیندبیشتری به روی چای صورت میگیرد.
هم چای سیاه و هم چای سبز دارای رنگدانههایی می باشند که اثر کاهش ابتلابه سرطان های مختلف در آنها دیده شده است. زمانی که چای با غلظتی مناسب دم بکشد، تنها محتوی نیمی از کافئین یک فنجان قهوه است. با این حال چای بدون کافئین هم وجود دارد.
چایهای گیاهی نیز دمکردهی برگ گیاهان مختلف هستند و گفته میشود حاوی رنگدانههای چای و بدون وجود کافئین می باشند. اما رویه مصرف آنها بسیار مهم است، چراکه ممکن است درمواردی نیز خطر زا بشوند . اگر مبتلا به بیماری تب یا به عبارتی حساسیت بهاره هستید، بامصرف اینگونه نوشیدنیها بدنتان را تحریک نکنید.p>
مصرف چای تأمین کننده رنگدانههایی است که شما به طریق دیگر دریافت نمیکنید، پس با مصرف متعادل این نوشیدنی مفید زمینههای سلامتی را درخودفراهم آورید .
خواص چای سبز
۱- مبارزه با سرطان با مصرف چای سبز
تحقیقات نشان میدهد که نوشیدن مرتب چای سبز میتواند در پیشگیری و درمان بیماریهای ناعلاجی مثل سرطان بسیار موثر باشد.
چای سبز حاوی مواد ترکیبی به نام فیتوکمیکال و پولیفنول است که اینترکیبها نوعی آنتیاکسیدان محسوب میشوند. آنتیاکسیدان قابلیت مبارزه با سلولهای سرطانی را داراست.
این ترکیب میتواند از رشد سلولها و تومورهای سرطانی جلوگیری کند.
تحقیقات به عمل آمده نشان میدهد که افرادی که روزانه چای سبز مینوشند خطر ابتلا به سرطان خود را تا حد بسیار زیادی کاهش میدهند.
همچنین اشخاص مبتلا به سرطانهایی نظیر، سرطان خون، ریه، معده، سینه و روده که چای سبز مینوشند در درمان بیماری خود کمک عمدهای میکنند.
به افراد سرطانی البته نوشیدن ۲ یا ۳ فنجان چای سبز در روز پشنهاد میشود.
۲- بیماریهای قلبی
یکی از عوامل اصلی امراض و حملههای قلبی، وجود کلسترول بالا در خون انسان است. چای سبز علاوه بر ویتامینهای A و C خود ، باعث کاهش کلسترول در خون نیز میگردد که این موضوع خطر احتمال حمله قلبی و امراضی از این دسته را پایین میآورد.
۳- استحکام دندانها
این نوع چای حاوی مادهای به نام فلورین (flourine) نیز است. فلورین سببمیشود تا ساختار داخلی دندانها محکم شود و از پوکی و کرم خوردگی آنهاجلوگیری میکند.
۴- آرامبخش و ضد استرس
این نوشیدنی گیاهی نوعی آرامبخش نیز محسوب میشود. با نوشیدن این چای سیستم عصبی بدن شما مقاومتر شده، آرامش اعصاب و دوری از فشارهای عصبی رابرای شما به ارمغان میآورد.
از آنجایی که بسیاری از بیماریها ارتباط مستقیم با استرس و سیستم عصبیدارند، نوشیدن این چای را میتوان به نوعی داروی تمام بیماریها نام برد.
از فواید دیگر چای سبز میتوان به بالا بردن قدرت فکری و قابلیت تمرکزبهتر، پیشگیری از امراضی مثل آلزایمر، درمان آماس مفاصل، درمان اماس وپیشگیری از بیماری، کاهش وزن در افراد چاق اشاره کرد.