حلیم گندم

[ms 0]

فکر کردم این دفعه چه غذایی را پیشنهاد بدهم که هم خوشمزه باشد و هم جزو غذاهایی که معمولا خانم‌ها و آقایان جوان دیرتر به فکرش می‌افتند که آن را طبخ کنند. به یاد حلیم گندم افتادم. این غذا هم مثل سایر غذاهایی که برایتان نوشتم، زود و سریع آماده می‌شود. البته این را هم زودتر بگویم که این غذا به‌شدت بی‌برکت است و یادتان باشد وقتی این غذا را می‌پزید، مهمان ناخوانده دعوت نکنید، مگر این‌که از قبل موادش را اضافه‌تر گرفته باشید.
اکنون شروع کنید.

مواد لازم:

گوشت همراه با استخوان/ مقداری (بسته‌بندی مصرفی‌تان هر چه هست، یک بسته‌اش کفایت می‌کند)
بلغور گندم/ دو پیمانه
پیازبزرگ/ یک عدد
روغن زیتون/ مقدار کمی
نمک و زردچوبه/ به مقدار لازم

[ms 1]

طرز تهیه:

گوشت را با پیاز خردنشده، درون زودپز بگذارید و تا نیمه‌ی ظرف را پر از آب کنید. وقتی آبش به جوش آمد، مقداری زردچوبه اضافه کنید و در ظرف را محکم ببندید. حرارت زیرش را کم کنید و اجازه دهید در عرض نیم تا یک ساعت، گوشت بپزد. در همین زمان که گوشت در حال پختن است، بلغور گندم را شسته و درون قابلمه‌ی بزرگی بریزید و تا یک‌سوم قابلمه را پُر از آب کنید. درش را ببندید تا گندم‌ها هم بپزند.

این‌که ما گندم را همراه گوشت درون زودپز نگذاشتیم، به‌خاطر این بود که گندم بعد از مدتی که پخت، لعاب پس می‌دهد و لعاب گندم نمی‌گذارد گوشت بپزد. پس هر کدام را جداگانه می‌پزیم و بعد از پخت گوشت، پیازش را دور می‌ریزیم. گوشت را همراه آبش، به گندم پخته‌شده اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم دوباره با هم‌دیگر طبخ شوند. بالاخره باید گندم بوی گوشت بدهد یا نه؟

[ms 3]

وقتی حلیم جا افتاد، استخوان‌ها را از داخل قابلمه بیرون می‌آوریم و مواد باقی‌مانده درون قابلمه را می‌کوبیم. البته من به‌خاطر آپارتمان‌نشینی و رعایت حال همسایه‌ها، آن‌ها را درون پارچ مخلوط‌کن ریختم و با دستگاه، مواد را یکی کردم (البته گوشت‌کوب برقی هم این‌جا به کارتان می‌آید)؛ یعنی به‌صورت حلیم یک‌دست (شبیه حلیم بادمجان) درآوردم.

آخ! یادم رفت بگویم نمک را اضافه کنید. شرمنده! شما مراقب باشید مثل من فراموش نکنید. حالا نمک را اضافه کنید. اتفاقا این غذا به‌سختی طعم نمک را به خودش می‌گیرد. شما مجبورید آن قدر نمک اضافه کنید و آن قدر بچشید تا بالاخره بفهمید چقدر نمک برای این غذا لازم است. البته مقدار شوری این غذا بستگی به سلیقه‌ی شما دارد.

غذا را درون ظرف مناسبی ریخته، مقدار کمی روغن زیتون رویش بریزید. این غذا همراه نان و دوغ، ترکیب خوشمزه‌ای را پدید می‌آورد.

غذا آماده است. بفرمایید نوش جان کنید!

۲ دیدگاه در “حلیم گندم”

  1. به نظر که خوش طعم می آد. در اولین فرصت که وقت کنم شروع می کنم به پختنش.:)

  2. با سلام جناب غلامرضا …

    خب، واقعا خوشمزه است. مخصوصا وقتهایی که از خوردن غذاهای آماده خسته شده باشید. نوش جان.

دیدگاه‌ها بسته شده است.