ابری با احتمال بارش خاکشیر!

[ms 4]

این روزهای ماه رمضان تابستانه دنبال نوشیدنی‌هایی باشیم که به دردمان بخورد و چه چیزی بهتر از نوشیدنی‌های سنتی خودمان؟

بین نوشیدنی‌های سنتی، این بار روش خلاقانه‌ای داریم در مصرف خاکشیر و دفعه‌های بعد، ترکیبات انواع عرقیجات و شربت‌ها را.

خاکشیر دانه‌‌های ریز و نارنجی‌رنگی است که از گیاهی با همین نام به‌دست می‌آید. روی این دانه‌ها را لایه‌ای از موسیلاژ (لعاب) پوشانده. خاکشیر رطوبت را از آب جذب می‌کند و حجیم می‌شود. خاکشیر را توی همه‌ی عطاری‌ها می‌توانید پیدا کنید. البته الان دیگر بسته‌بندی‌اش هم در فروشگاه‌ها هست.

تخم‌شربتی هم دانه‌های گیاه ریحان است که به علت داشتن ترکیبات موسیلاژی (لعاب‌دار) به‌صورت محلول در آب/شربت استفاده می‌شود. لعاب این دانه‌ها هم آب را جذب می‌کند و برای رفع عطش مفید است. تخم‌شربتی من را بیش‌تر یاد شربت‌های نذری محرم می‌اندازد؛ مخصوصا آن سال‌هایی که محرم می‌افتاد توی تابستان.

خاکشیر از نظر طب قدیم ایران، گرم و تر است. خاصیت خنک‌کنندگی، ضدعطش و صفرابَری دارد. ادرارآور، مفید برای رفع ترشحات زنانگی و تب‌بُر است. التهاب کلیه را رفع کرده، التهاب و کهیر پوستی را از بین می‌برد. هم‌چنین، سنگ کلیه را دفع می‌کند.

خاکشیر را برای دختران جوان توصیه کرده‌اند؛ چون همراه با عرق شاتره، باعث پاکسازی کبد و رفع جوش‌های پوستی می‌شود. اگر می‌خواهید چاق شوید هم، می‌توانید خاکشیر را با شیر، ناشتا میل کنید.

[ms 3]

برای دل‌ضعفه هم گفته‌اند می‌توانید شربت عسل (مخلوط آب و عسل) را با خاکشیر میل کنید که به‌ویژه برای ماه رمضان مفید است. برای هوای گرم و ماه رمضان هم که می‌توانید با شربت آبلیمو، زعفران و انواع عرقیجات مصرف کنید. هم سالم و طبیعی است و هم مطمئن هستیم که نگه‌دارنده و مواد رنگی ندارد.

فقط ممکن است گاهی تنبلی‌مان بیاید هربار خاکشیر را بشوییم و مصرف کنیم. این‌جا یک راه‌حل ساده و شیک داریم که در دم، خاکشیر دوست‌داشتنی را آماده‌ی نوشیدن می‌کند.

[ms 1]

۵ قاشق سوپ‌خوری خاکشیر را توی کاسه می‌ریزیم و رویش آب می‌بندیم. چند دقیقه‌ای می‌گذاریم بماند تا خاکشیر‌ها ته‌نشین شود و خاک‌هایش بیاید رو. بعد آرام آب را خالی می‌کنیم تا خاک‌هایش برود. این کار را سه بار تکرار می‌کنیم تا کاملا تمیز شود و مقدار کمی آب رویش بماند. حالا خاکشیر را قاشق‌قاشق می‌ریزیم توی جایخی‌های کوچک و می‌گذاریم توی فریزر تا ببندد.

[ms 2]

برای هربار مصرف، فقط کافی است یک قالب خاکشیر یخی را توی لیوان شربتمان بیندازیم. هم شربت را خنک می‌کند و هم خاکشیر شسته و آماده داریم. توی لیوان را که نگاه کنید، انگار از ابر خاکشیری دارد خاکشیر می‌بارد! همین کار را می‌توانید با تخم‌شربتی هم بکنید.

 

پی‌نوشت: کارتون «ابری با احتمال بارش کوفته‌قلقلی» را یادتان هست؟!

 

۶ دیدگاه در “ابری با احتمال بارش خاکشیر!”

  1. سلام زهرا جان
    اولن ممنون بابت عنوان خلاقانه ت:)
    بعد هم ممنون بابت خلاقیتی که در درست کردن این نوشیدنی به خرج دادی
    از روزی که سردبیرجان عکس هات رو برام فرستاد برای ادیت
    کلی روش فکر کردم
    و به این نتیجه رسیدم چه شربت های متنوع و جالب و جدیدی میشه با این روش درست کرد
    و خیلی هم زیبا میشه از نظر بصری
    ممنووووووووووووووووووووون

  2. سلام. توی طب سنتی یخ به عنوان یک ماده مضر شناخته میشه. حیف خاکشیر به این خوبی نیست با این ماده مضر قاطی بشه؟ من پیشنهاد میکنم هر دفعه خاکشیر رو بشورن . وقت زیادی نمی گیره . بعد توی یخچال بگذارن تا خنک بشه!

  3. سلام معصومه جان
    ایشالا درست کنید و لذت ببرید
    از روشهای خلاقانه خودتون هم ما رو بی خبر نذارید :)

  4. خیلی ممنونم از آموزش روش شستن و قالب زدن خاکشیر..هم کار و راحت میکنه و هم به لیوان شربت زیبایی خاصی میده…

  5. بسی جالب انگیز ناک (!) بود
    با نظر خوب نبودن یخ موافقم ولی برای من تنبل عیبی نداره!

    معلومه مثل خودم کارتون بین قهاری هستید!

دیدگاه‌ها بسته شده است.