مهمان چارقد به صرف مربای انجیر

[ms 4]

انجیر یکی از میوه‌‌هایی است که با توجه به طبیعت ایران عزیز، در خیلی از شهرها رشد می‌کند. البته در شهرهای کویری و گرم بیش‌تر است و هرچه هوا گرم‌تر باشد، انجیرها بزرگ‌تر و شیرین‌تر خواهند بود. تیر و مرداد فصل رسیدن انجیرهاست. اگر شما هم در خانه درخت انجیر دارید، می‌توانید با این روش یک مربای خوشمزه داشته باشید و خاطره‌ی خوش یک آشپزی موفق همیشه همراهتان باشد.

وقتی می‌خواهید انجیرها را از درخت بچینید، دقت کنید اولا با دقت آن‌ها را از شاخه‌ها جدا کنید، طوری که ساقه و پوست انجیر سالم بماند و انجیرهایی را انتخاب کنید که به هیچ وجه له نشده باشد یا گنجشک‌ها و پرندگان دیگر سوراخش نکرده باشند. هرچه انجیرها سالم‌تر و یک‌اندازه‌تر باشند، مربای زیباتری خواهید داشت. راستی، وقتی خواستید تمام انجیرهای درخت‌تان را بچینید، یادتان باشد آن بالاترها را کامل نچینید و سهمی هم از نعمتی که خدا برایتان آفریده، برای پرنده‌ها و گنجشک‌ها بگذارید.

[ms 0]

و اما مواد لازم:

انجیر/ یک کیلو
شکر/ یک کیلو
آب/ یک لیوان
آب‌لیمو/ دو قاشق
دارچین/ دو قاشق
گلاب/ دو قاشق
هل/ چند حبه
زعفران/ کمی

[ms 2]

طرز تهیه:

انجیرها را آهسته می‌شوییم و می‌گذاریم خوب آبش برود. یادتان باشد ساقه‌های انجیر را نچینید. در یک قابلمه به‌ترتیب یک لایه شکر و یک لایه انجیر می‌ریزیم.

قابلمه را می‌گذاریم توی یخچال تا چند ساعت بماند. این‌طوری شکر خوب به خورد انجیرها می‌رود و طعم‌دار می‌شود و انجیر هم کم‌کم آب می‌اندازد. بعد از ۶-۷ ساعت، قابلمه را روی حرارت بگذارید تا انجیر و شکر جوش بیاید. سپس حرارت را کم‌تر کنید.

حالا با یک کف‌گیر آهسته‌آهسته کف‌هایی را که می‌بینید، بگیرید. بعد یک لیوان آب‌جوش را آهسته به مواد اضافه کنید. یک ربع بگذارید مواد بجوشد. دیگر باید مواد قوام آمده باشد و انجیرها پخته و شیشه‌ای شده باشند. الان باید آب‌لیمو، دارچین و هل را اضافه کنید. پنج دقیقه‌ی بعد، زعفران و وانیل را اضافه کنید. چند جوش که زد، قابلمه را از روی حرارت بردارید.

[ms 3]

انجیرها باید خوب طلایی شده باشند و قوام مایع مثل عسل شده باشد. مربا را داخل شیشه‌ها بریزید و بعد از خنک شدن، در یخچال نگهداری کنید. مربای انجیر برای دسر یا صبحانه محبوبیت زیادی دارد. می‌توانید همراه چای، به‌جای یک حبه قند، یک دانه انجیر از این مربا بردارید و بخورید.

راستی، ماه رمضان هم نزدیک است و این مربای خوش‌عطر و زیبا می‌تواند جای خوبی در سفره‌ی افطارتان داشته باشد. این مربا طبیعت گرمی دارد و برای مزاج‌های سرد بسیار مفید و مقوی خواهد بود. مربای انجیرتان اگر به فصل سرما هم برسد، در پاییز و زمستان بسیار انرژی‌‌بخش خواهد بود.
نوش جان.

۱۹ دیدگاه در “مهمان چارقد به صرف مربای انجیر”

  1. سلام و عرض خسته نباشید
    از بابت آموزش پخت مربای انجیر خیلی ممنون
    اما خب اینو چند روز زودتر نمیشد بزنین؟ آخه با دهن روزه من تا عصر چه جوری تحمل کنم :(

  2. سلاممممم

    بح بح چه کدبانوگری هایی:دی

    گرچه مربای انجیر دوس نودارم ولی خوبه که بلد بشم پختنشو:)

    ممنون…… عکسا هم خیلی خوشگل بودن:)

  3. سلام ، خدا قوت عالیههههههههههههههههههه
    با اینکه اصلا چیزای شیرین دوست ندارم با این عکسای خوشکل هوس این مربای خوشمزه رو کردم .
    وااای اون گنجشکه خیلییییییییییییی نازههههههههههه

  4. سلام.
    من در حسرت خوردن انجیر تازه موندم…
    مرباشو خیلی دوست ندارم :دی

  5. سلام… به به دهنم آب افتاد .. فک نمی کنم بتونم درستش کنم آخه تو آشپزی تواناییم زیر صفره :)

  6. سلااااااااااااااااااام سادات جون
    ممنون که اینو نوشتین ای بابا خاهر واقعا لطف کردی نیس تو خونمون مربا زیاد پخته می شه و می موندم که همیشه این مرباهای قشن و فوقالعاده رو مامی چطوری می پزونه …………..:(
    فک کنم روش طبخو یاد گرفتم فقط ۱چیزی انجیر الان دیگه از کجاااااااااااااااا بیارم آخه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟نیست:(((((
    راستی با انجیر ورژن اسراییلی هم میشه دیگه اونم میوه هاش ماشاله درشتتتتتتتت اون خوفه:)))))))
    خدا انشاله توفیق بده به مادرم بوگوووووم برا منزل بپزه ما مستفیذ بشین :)))

  7. با سلام و خدا قوت
    میلاد با سعادت کریم اهل بیت، امام حسن مجتبی(ع) مبارکباد.

    با مطلب زیر بروزیم….
    نفر اول کنکور علوم تجربی :
    معتقدم حجاب یک اصلی است برای آرامش چراکه اگر انسان حجاب کاملی نداشته باشد قطعا با ورود به بستر جامعه دچار یک حس ناآرامی و ترس می‌کند. همیشه احساس می‌کنم که اگر قسمتی از بدنم مثلا موهام بیرون باشه یک بخش از هویتم در خطره، به خاطر همین حجاب را مهم‌ترین عامل آرامش در زندگیم می‌دانم.

    از نظرات و پیشنهادات ارزشمند شما بهره مند خواهیم شد.
    ضمنا در صورت امکان و در راستای گسترش فرهنگ والای عفاف و حجاب کد لگوی وبلاگ ما را در تنظیمات وبلاگ خویش قرار دهید.
    یا علی…

دیدگاه‌ها بسته شده است.