روایت حماسه زنان عاشورایی

معرفی کتاب:

یاوران حرم: روایت حماسه زنان عاشورایی

تالیف: فریبا انیسی

ناشر: کتاب آشنا

مشخصات کتاب: ۲۸۰ صفحه – وزیری (شومیز) – ۱۴۰۰۰ ریال – چاپ ۱ – ۳۰۰۰ نسخه

تاریخ نشر: ۱۳۸۴

تا کنون کتابهای گوناگونی در رابطه با واقعه‌ی عاشورا نوشته شده اما این کتاب به قلم یک بانو و به روایت سرگذشت زنان عاشورایی، خواننده را با قلم روان و شیوای خود بسیار سریع جذب می‌کند.

هرچند که مخاطب در کتاب حضرت زینب«سلام‌الله‌علیها» هستند اما خواننده به صورت شخص سوم در تمام جریان کتاب حضور خود را به عنوان یک شاهد می‌تواند حس کند و همچون مسافری که همراه کاروان امام حسین«علیه‌السلام» به راه می‌افتد، او در کربلا شاهد مصیب‌هاست، در غروب عاشورا مویه سر می‌دهد، همراه اسیران در کوفه و شام تحمل شدائد می‌کند و در مدینه برای شهدای کربلا عزاداری بپا می‌دارد.

در این حین با سرگذشت زنانی همچون: خوله دختر منظور، رقیه دختر امیرالمومنین و همسر مسلم‌ بن عقیل، ماریه دختر منقذ عبدی، زینب دختر عقیل، و ام‌لقمان، آشنا می‌شود.

(قسمتی از کتاب)

سال‌ها از آن روز‌ها می‌گذرد اما داغ حسین«علیه‌السلام» هنوز تازه است، هنوز هر عاشورا زیر هر سنگ در کربلا خونین است، هنوز مردم حسرت به دل دارند که کاش بودند و یاری می‌کردند سرور آزادگان را.

هنوز بانگ هل من ناصر ینصرنی ، هل من معین یعیننی… بانگ حمایت از آل رسول «صل‌الله‌علیه‌وآله» و صدای آزادی خواهی حسین«علیه السلام» بلند است.

آن روزها گرچه مبارک ولی گذشت، خانم ام کلثوم داغ برادر را تحمل نکرد، اندکی بعد جان سپرد. رباب تنها یکسال دوام آورد، یکسالی که به زیر سایه نرفت.

خانم سکینه با جمع کردن شاعران و دادن هدیه به آن‌هها می‌کوشید یاد پدر و یاران را در اذهان و در قلب‌ها زنده نگه دارد. فاطمه دختر حسین‌«علیه‌السلام» در کنار حسن مثنی نگهدار وقف علی‌«علیه‌السلام» است. دختران علی، میمونه، خدیجه، ام کلثوم صغری، رقیه، …، خواهرانتان هر روز و شام در بقیع و در خانه یاد حسین«علیه‌السلام» را گرامی می‌دارند.

کبیشه و حسنیه هنوز در بیت آل علی«علیه‌السلام» هستند…. بیت آل علی و آل رسول داغدار همیشه‌ی تاریخ مانده‌است.

علی بن حسین«علیه‌السلام» به زیر سر نیزه زندگی می‌کند، دائم به سجود و رکوع است. از روزی که یزید را دید که با سر پدر چه کرد،‌ دیگر لب به خوراک گوشت نمی‌زند؟… هر بار که آب می‌خواهد از شدت گریه محاسنش تر می‌شود.

هنوز غم ما تازه است، خانم جان و غم دوری از شما آن را تازه کرد، …

من اکنون از کربلا می‌آیم زیرا شنیده‌ام که:‌

زائر حسین«علیه‌السلام» در رحمت الهی فرود می‌رود و زیارتش سبب خشنودی و رضایت حق می‌باشد، بدی‌ها از او دفع می‌گشته، روزی به دنبالش بوده، فرشتگان مشایعتش نموده، نوری او را پوشانده که فرشتگان حافظ و نگهبان بدین وسیله او را می‌شناسند. از این رو به هیچ فرشته نگهبان و حافظی عبور نمی‌کند مگر آن که برایش دعا می‌نماید.

… اینک با دعای همه‌ی فرشتگان، پاک از بدی و به همراه خوشنودی حق نور افشان به دیدار آمده‌ام، برای یاد‌آوری همه‌ی آن چه که شاهد بودم که تذکر همیشه انسان را راهنمایی می‌کند.

خانم جان، اینک برای خدمتگذاری آماده ام…

۲ دیدگاه در “روایت حماسه زنان عاشورایی”

  1. سلا م و درو د خد اوند بر شما
    ایکاش زمینه ی مید اشتم تا این کتاب ر ا بد ست آ و ر د ه مطا لعه میکر د م امکا ن د ا ر د آنرا بد ست ا ریم رهنما یی فر ما یید
    آ صف از بلجیم

دیدگاه‌ها بسته شده است.