در چهارمین روز از اسفند ماه سال ۱۳۷۵، در میان امواج رادیویی، صدایی پر انرژی و جوان از رادیوها شنیده شد…! صدایی که پر از هیجان بود. و این آغاز راه «رادیو جوان» بود. افراد زیادی بر روی این موج راه رفتند. گاه آرام و بی سر و صدا و گاه بدون توجه به اطراف بر روی خط قرمزها حرکت میکردند. بعضی اوقات هم ناخودآگاه! پا را فراتر از خط قرمزها میگذاشتند؛ تا آنجا که که صدای علما و مراجع هم در میآمد.
«شبکه رادیویی جوان» در سال ۸۷ یقیناً یکی از خبرسازترین رسانههای کشور بود. چه آنکه با جستجوی نام این شبکه در پایگاههای اطلاع رسانی٬ تعدد و تکثر اخبار منتشر شده، آن را تایید میکند .
این صدای جوان در اسفند ۷۵ توسط هاشمی رفسنجانی رئیس جمهور وقت و به مدیریت دکتر لطیف «مدیر سابق گروه اقتصاد رادیو سراسری» افتتاح شد. اوایل کسی مسئولیت مشخصی نداشت و هرکس، هر کاری میدانست برای این صدا انجام میداد.
پس از مدتی دکتر لطیف به سیما منتقل شد و در اردیبهشت ۷۸، دکتر علیرضا نوری «مدیر گروه دانش رادیو جوان و قائم مقام دکتر لطیف» به مدت شش سال، این صدای جوان را همراهی کرد و پس از آن شهرام گیلآبادی مدیریت این شبکه را به عهده گرفت.
به جرات میتوان گفت جسارت شهرام گیلآبادی در رادیو جوان سبب شده بود تا روزهای مدیریت وی یکی از روزهای اوج و در عین حال جنجالی برای این شبکه رادیویی باشد تا آنجا که حتی آیت الله مکارم شیرازی با انتقاد از رادیو جوان گفته بودند: «یکی از چیزهایی که مردم با ما زیاد صحبت کردهاند، دربارهی «رادیو جوان» است. میگویند در شأن جمهوری اسلامی نیست، بعضی مطالبش. سَبُک است.تعبیرات، تعبیرات – چه تعبیر بکنم – سبک کوچه و بازار است. شأن جمهوری اسلامی این است که اگر میخواهد جذب جوانان بکند، راههای بهتری را انتخاب کنیم. برنامههای خوب دارد، ما انکار نمیکنیم، ولی بعضی از تعبیراتش را مردم شکایت میکنند. ایراد دارد. نه من،خیلیها به ما میگویند. این را بنشینید و دربارهاش یک فکر جامع و کامل بکنید.»
هرچند ضرغامی در پاسخ به این انتقاد، با حمایت از رادیو جوان گفته بود: « متاسفانه بعضی از سایتها و منابع خبری گفتههای برخی از بزرگان ما را که در جهت هدایت، ارشاد، رهنمود و حتی تقدیر، تعریف و تمجید از برنامههای رسانه ملی عنوان شده است را مستقل و به عنوان خبری مشخص طوری القا می کنند که انگار یک شخصیت بزرگوار مسئله اصلیاش در واقع انتقاد از رادیو و تلویزیون است و مثلا مشخصا با همهی برنامههای رادیو جوان مخالف است. در حالی که این طور نیست و بعدا مشخص شده که اصلا نظرشان این نیست و معمولا این بزرگان هم پس از انتشار، چنین اخباری را تکذیب کردهاند. البته شبکه جوان مثل بقیه شبکه های ما اشکالات و خطاهایی دارد که از چشم ما هم دور نیست و ما مرتب در صدد اصلاح برنامه های خودمان هستیم و جز این اصلا کار دیگری نداریم.» ولی این پاسخ هیچگاه نتوانست پاسخ مناسبی برای انتقادات مطرح شده باشد.
شاید همین انتقادات و جنجالها بود که در اولین روزهای سال ۸۷ دکتر احمدی «مدیر صداوسیمای گلستان» جایگزین شهرام گیل آبادی شد.
به هر حال این صدا در این روز و پس از گذشت ۱۲ سال از آغاز به کار آن، با تمام تمجیدها و انتقادات همچنان یکی از پر شنوندهترین شبکه های رادیوییست.
نشریه چارقد برای همهی دستاندرکاران جوان این شبکهی جوان آرزوی موفقیت و پیشرفت روزافزون دارد.
رادیو جوان تولدت مبارک!
منم فقط شبکه جوان رو گوش میدم.فقط…
مخصوصا هفت تایی ها که الان شدن ۴ میخ فکر کنم!
موفق باشند و باشید.
سلام
دوست خوب من رادیو جوان عزیز و به یادموندنی تولدت مبارک
برات متأسفم که رئیس سازمان صدا و سیما فقط موافقت که نه ولی اگر حسن نیتی نسبت به تو و تمامی دوستدارانت داشت و اگر واقعا به گفته خودش اعتقاد داشت مانع کار آقای گیل آبادی نمی شد و کسی رو که از استان گلستان اومده و نمی دونم چقدر با تو زندگی کرده رو بگذاره برای هدایتت
یادمه روزهای اول ۸۷ وقتی همه چیز بهم ریخت تو هم داشتی بهم می ریختی اما تمامی کسانی که با جون و دل ۱۲ سال شاهد بزرگ شدنت بودن
کسانی از ته قلبشون به هواداران تو اهمیت میدادن و صداشونو می شنون و اجازه می دن که شنیده بشیم نذاشتن ستونت بهم بریزه خودشون بعد از اون همه جابجایی شکسته بودن
خسته بودن
اما باهات موندن تا تو نشکنی نگهت داشتن و مطمئنم خیلی ضربه خوردن تا ما حس نکنیم چه اتفاقی افتاده
قدر دوستان خوبت رو بدون چرا که من وقتی با توام احساس می کنم تو هم جزئی از من
از خانواده من هستی واین به خاطر کسانی است که تاب شکستنت را نداشتند
سردبیران عزیز
نویسندگان خلاق و دوست داشتنی
مجریان محترم
خسته نباشید
رادیو جوان من تولدت مبارک
چراکه من هم با تو دوباره متولد شدم