تعداد زیادی از ما انسانها هنگامی که هدفی را انتخاب میکنیم، به یک مسئله بسیار فکر میکنیم و آن این است که چهگونه سایر فعالیتهای خود را متوقف یا حذف کنیم تا تمام تمرکز و تلاشمان در جهت رسیدن به همان هدفی باشد که انتخاب کردهایم. صد البته که تمرکز و تلاش در جهت رسیدن به هدف لازم و ضروری است اما آیا ما میخواهیم تنها در یک بعد به رشد و موفقیت رسیده و سایر ابعاد را رها کنیم؟ همان طور که میدانیم اهداف، ابعاد و جنبههای گوناگونی دارند، پس یک هدف در یک بعد نمیتواند تمام آن چیزی باشد که ما میخواهیم. اینجاست که باید خلاقیت خود را به کار ببندیم و بین فعالیتها و اهدافمان حاصل جمعی مناسب برقرار کنیم، که قدرت و موفقیت در جمعهاست نه در حذفها! رنگ های اصلی ۴ رنگاند، اما در ترکیب به ۶۴ هم میرسند. استعدادهای ما انسانها نیز شاید به تنهایی محدود باشند اما وقتی ترکیبی از استعدادهای گوناگون خود را به کار میبندیم، به نتیجهای متفاوت خواهیم رسید.
انسانِ خلاق، هوشمند است و میداند که بین تداخل و تزاحم فعالیتها، چهگونه باید در عین اولویت گذاری، همهی کارها را به بهترین نحو انجام دهد و نتیجه را به خدا واگذار کند. درست است که در یک لحظه تنها یک کار اولویت دارد، اما سایر فعالیت ها نیز باید به سرانجام برسند.
این جمع کردن فقط در فعالیتها و اهداف نیست که مثمر ثمر است، بلکه در برخی حالتها و رفتارها نیز اثر مطلوبی دارد. مثلا هنگامی که پذیرش، توجه و محبت در یک جا جمع شوند، صمیمیت را به ارمغان میآورند.
اگر در زندگی خود کند و کاوی انجام دهیم فعالیتها و رفتارهای بسیاری را مییابیم که اگر با خلاقیت با هم ترکیب شوند، به موقعیتهای جدید و ممتاز منجر می شوند.
ترکیب فرآیند موثری نیز در الگوسازی می باشد. کسانی که به قدرت ترکیب پی ببرند می توانند یک الگوی ایده آل را برای خود در نظر بگیرند، الگویی که شجاعت چمران، حلم رجایی، بینش بهشتی، تفکر مطهری و دانش حسابی را داشته باشد.
خط قرمز: عقاید و ارزش ها را نباید دچار آفت ترکیب کرد چرا بهترین ترکیب در عقاید و ارزش در دین ما ارائه شده است.
نگاهی دیگر:
اگر یک دایره و یک مربع را با هم جمع کنیم، در حالتهای مختلف، شکل حاصل چه خواهد بود؟
شاید میز و نیمکتهای به هم متصل حاصل جمع میز و نیمکت بودهاند.
سلام.مطلب خیلی خوبی بود…