مهمان چارقد، به صرف خورش فسنجان

یک دوست دارم که اسمش نسیم است. فکر می‌کند فقط خودش کدبانو است چون تاکنون چیزی از هنرنمایی‌های من ندیده است. دلم می‌خواهد نسیم این ستون را ببیند و فکر نکند اگر آمد خانه ما گرسنه می‌ماند.

فسنجان را انتخاب کردم چون در انتخاب غذا، اسم اهمیت زیادی دارد. همان‌طور که از اسمش برمی‌آید؛ فسنجان غذای خوبی است. یعنی برای نشان دادن کدبانوگری حرف ندارد. البته قابل ذکر اینکه غذای خاص است؛ مثلاً قورمه‌سبزی را اکثراً دوست دارند اما برای مهمانی که از روحیاتش خبر ندارید؛ این غذا را با احتیاط بپزید چون هم ترش و شیرین، هم چسبناک است! بعضی گمان می‌کنند پختن فسنجان سخت است اما قول می‌دهم از گودر صفر کردن با اینترنت هوشمند آسان‌تر باشد. امتحان کنید.

برای پنج نفر آدم بزرگ حدود ۵۰۰ گرم مغز گردو را با هاون دستی یا برقی آسیاب می‌کنیم. یک مرغ را با دو پیاز و زردچوبه می‌گذاریم بپزد. توی ظرف دیگری گردوها را تفت می‌دهیم و حدود دویست و پنجاه میلی‌لیتر رب انار به آن اضافه می‌کنیم به‌همراه آب، تا زمانی که روغن بیافتد اجازه میدهیم با شعله ملایم بپزد.

گوشت پخته شده مرغ را از استخوان جدا می‌کنیم و ریز کرده؛ به ظرف حاوی گردو و رب انار اضافه می‌کنیم. نیم‌ساعت قبل از خاموش کردن اجاق، نمک به میزان لازم و شکر به مقدار دلخواه درون قابلمه می‌ریزیم. اگر شیرینی شکر را تاب نمی‌آوریم، یک قاشق چایخوری آبلیمو اضافه میکنیم. وقتی خورش جا افتاد توی ظرف می‌کشیم. با پلو نوش جان می‌فرماییم.

۵ دیدگاه در “مهمان چارقد، به صرف خورش فسنجان”

  1. به به! به نظر بسیار خوشمزه می رسه. ما هم بیایم خونه تون.

  2. دست شما درد نکنه با این فسنجون خوشمزه. من می خواستم اینو هم اضافه کنم که اگر همینطوری که فسنجون داره جوش می خوره، هر ده پونزده دقیقه یه بار یا هر نیم ساعت یه بار- بستگی داره چقدر خورشتمون از اولش اب داشته باشه- مقداری اب یخ توی خورش بریزیم باعث می شه روغن گردو حسابی در بیاد و خورش بهتر به روغن بیافته.

  3. سلام،خدا قوت اما شرمنده
    اگه قبلا فسنجون نخورده بودم و ندیده بودم(که البته دوست دارم) با دیدن عکس هاتون شاید اصلا طرفش نمیرفتم!!!
    اینطوری که گفتید درست نکردم اما قیافه که بازم عذر میخوام اما برا ما درست میکنیم خوشگل تر و …

    یه نکته دیگه اینکه فسنجون در مناطق مختلف دستورش کمی فرق داره،فقط یه فرق کلی که معمولا تو تهران غذاها و ازجمله فسنجون رو شیرین میکنن اما شمال و گیلان بعضی غذاها ازجمله فسنجون رو کمی ترش.

    موفق باشید

    آهان یه نکته دیگه م

دیدگاه‌ها بسته شده است.