[ms 0]
حتما برای شما هم پیش آمده که دلتان پلوی ساده نمیخواسته و از طرفی هم فرصت کافی برای طبخ خورشت ندارید. حتی ممکن است وسایل اولیهی پختن آبگوشت را هم نداشتهاید. این جور وقتها، بهترین گزینه برای طبخ یک غذای خوشمزه و درعینحال مقوی، پلوی مخلوط است. فعلا پیشنهاد سرآشپز، پلوی هفترنگ است که خیلی هم خوشمزهست! پذیرا باشید.
[ms 1]
لطفا موادش را آماده کنید:
سینهی مرغ پختهشده/ نصف سینه
برنج/ ۴ پیمانه
کشمش پلویی/ ۲ پیمانه
عدس پختهشده/ ۲ پیمانه
سیبزمینی نگینی خردشده/ یک پیمانه
پیازداغ/ به میزان لازم
روغن/ به مقدار کافی
ادویه/ نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین، زعفران/ به میزان لازم
[ms 2]
طرز تهیه:
یک قابلمه که ظرفیت پختن ۴ پیمانه برنج را دارد، تا نیمه از آب پر کنید. بگذارید روی اجاق و منتظر باشید آبش بهجوش بیاید. اما بیکار نمانید و در این فاصله، ماهیتابه را بردارید و کمی روغن درونش بریزید. داغ که شد، سیبزمینیها را که ریز ریز خرد کردهاید، داخلش سرخ کنید. وقتی خوب سرخ شد، پیازداغها را که از قبل سرخ کرده بودید، به آن اضافه کنید و مخلوطش کنید. حالا نوبت سینهی مرغِ پختهشده است. آن را ریشریش کنید و به مواد داخل ماهیتابه اضافه کنید. عدسها را هم که قبلا با آب پخته بودید، به مواد درون ماهیتابه اضافه کنید. مرتب هم بزنید تا خوب مخلوط شود.
اکنون کشمش هم لازم داریم. آنها را هم درون ماهیتابه بریزید. هم قیافهاش خوشگل میشود و هم طعم غذا را خوشمزه میکند. نگران نباشید؛ غذای شما خیلی شیرین نمیشود.
ادویهها را فراموش نکنید! آنها سهم زیادی در معطر کردن و خوشگلتر شدن ظاهر غذا دارند. مقدار کمی نمک، مقداری زردچوبه و مقداری هم دارچین روی آنها بریزید. حیف است که زعفران نریزیم. بهتر است مقدار خیلی کمی از زعفران را با مقداری آب داغ، در فنجان حل کنید و بعد به غذا اضافه کنید.
الآن بوی مطبوع غذا را حس میکنید؟ بسیار خب؛ پس ادامه دهید.
اگر آب درون قابلمه جوش آمده، باید برنجها را که از قبل درون ظرفی پر از آب، خیس کردهایم، داخل آن بریزیم. مقداری نمک هم بهاندازهی دو تا قاشق غذاخوری درون آب بریزید. وقتی برنجها نرم و پخته شد، آنها را داخل سبد خالی میکنیم تا آبش خارج شود. مقداری روغن ته قابلمه میریزیم تا داغ شود. کمی نمک و زردچوبه هم اگر اضافه کنیم، انشاءالله تهدیگهای خوشمزهتری خواهیم داشت. بعد دو عدد سیبزمینی متوسط را پوست کنده و حلقهحلقه برش میزنیم و ته قابلمه میگذاریم. حالا یک ردیف برنج روی آنها میریزیم و یک ردیف هم از مواد مخلوط درون ماهیتابه را به آن اضافه میکنیم. این کار را آنقدر تکرار میکنیم تا برنج و مواد افزودنیمان تمام شود.
درب قابلمه را میبندیم و شعلهی اجاق را کم میکنیم تا پلوی هفترنگ ما آرامآرام دم بکشد. راستی، دیگر مثل قدیمها لازم نیست پارچهای را به دور در قابلمه بپیچانیم تا دم بکشد. همان در را معمولی هم بگذاریم، باز هم برنجمان بهخوبی برنجهای قدیمی، دم خواهد کشید. حدودا نیمساعت بعد، تقریبا پلو دم کشیده و آماده برای کشیدن است.
[ms 3]
من پلوها را درون دیس کشیدم و رویش را با تهدیگهای سیبزمینی تزیین کردم. همراه غذا هم اگر سالاد کاهو یا ماست و نعنا داشته باشیم، خیلی عالی میشود.
خسته نباشید…
آسان بود؟ خوشمزه بود؟ دوست داشتید؟ نوش جان… بفرمایید!
سلام ممنون من از غذاهای تکراری خسته شده بودم خیلی لذیزه به همه میگم امتحان کنید واقعا ممنون از این که این غذا رو معرفی کردین.