مهمان چارقد به‌صرف شویدپلو با ماهی بخارپز

[ms 0]

درستش این بود که عید نوروز برایتان سبزی‌پلو با ماهی می‌گذاشتم، اما خب، می‌گویند ماهی را هر وقت از آب بگیری، تازه است. درضمن، ماهی داشته باشی و با فوایدش آشنا باشی، نمی‌شود از خیرِ خوردنش بگذری.

پس مواد لازم را تهیه کنید:

برنج/ ۴ پیمانه
روغن مایع/ مقداری
نمک/ مقداری
شوید خشک/ به مقدار لازم
ماهی حلوا سیاه/ نصف ماهی برای هر نفر
پیاز بزرگ/ یک عدد
نمک و فلفل و زردچوبه برای ماهی/ از هرکدام مقداری

[ms 1]

طرز تهیه:

اول کار برنج را با نمکِ فراوان خیس کنید. یک ساعت بعد، قابلمه‌‌ای را که تا نیمه از آب پر کرده‌اید، روی گاز بگذارید. وقتی آبش جوش آمد، برنج‌های خیس‌شده را درونش بریزید. هر بار، هم بزنید تا همه‌ی برنج‌ها به نسبتِ برابر مغزپخت شوند. وقتی مغز برنج نرم شد، درون سبد بریزید تا آبش خارج شود. همان قابلمه را روی گاز بگذارید و مقدار کمی روغن همراه کمی نمک کف آن بریزید. ته قابلمه را با سیب‌زمینیِ حلقه‌کرده بپوشانید.

حالا یک ردیف برنج درون قابلمه بکشید و ردیف بعدی را مُشت‌مُشت شویدِ خشک‌شده بپاشید. می‌توانید از شوید تازه استفاده کنید که البته خوشمزه‌تر است. آن قدر ریختن یک ردیف برنج و یک ردیف شوید را ادامه دهید تا برنج‌ها تمام شود. درب ظرف را ببندید و اجازه دهید بخار کند. وقتی بخار کرد، حرارت زیرش را کم کنید. نیم ساعت منتظر بمانید تا برنج دم بکشد.

[ms 2]

این از شویدپلو. حالا نوبت ماهی‌هاست.

درون ماهی‌تابه، پیاز خردشده می‌ریزیم. بعد، ماهی‌ها را یکی‌یکی ته ماهی‌تابه می‌چینیم. رویش را مقداری نمک و فلفل و زردچوبه می‌پاشیم. درب ماهی‌تابه را می‌بندیم تا ماهی‌ها آرام‌آرام بخارپز شوند. حدود نیم ساعت یا کمی بیش‌تر، ماهی‌ها مغزپخت می‌شوند.

حالا مقداری سس قرمز درست می‌کنیم تا ماهی‌ها خوشمزه‌تر شوند. درون ظرف کوچکی مقداری روغن می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم خوب داغ شود. بعد، دو قاشق غذاخوری سس گوجه، درون ظرف می‌ریزیم و مقداری هم آبلیمو و کمی هم نمک و فلفل و زردچوبه به آن اضافه می‌کنیم.

یک خُرده که جوشید، آن‌ها را روی ماهی‌ها می‌ریزیم. ماهی‌ها، هم خوش‌رنگ می‌شوند و هم خوشمزه‌تر و بهتر خورده می‌شوند. زعفرانِ آب‌زده هم اگر داشتید، بریزید که هم به معطر شدن غذا کمک می‌کنید و هم باعث می‌شوید ماهی‌ها خوشگل‌تر به‌نظر بیایند.

راستی، یادم رفت بگویم که ماهی حلوا سیاه، هم خوشمزه است و هم عجیب؛ تیغ‌های کمی دارد. تیغ‌های کمِ این ماهی، به گران‌تر خریدن و بی‌دردسر خوردنش واقعا می‌ارزد؛ به‌خصوص که خیلی هم خوشمزه می‌ شود. این در حالی است که بعضی از ماهی‌ها را حتی اگر سوخاری‌شان هم بکنید، باز بی‌مزه هستند؛ مثل ماهی‌هایی که در رستوران‌ها سرو می‌شوند.