مهمان چارقد به صرف تُرتیلای سیب‌زمینی

اگر به دنبال درست کردن غذاهای ساده و سبک و البته جدید و خوشمزه هستید، اگر با غذاهایی که با تخم‌مرغ درست می‌شوند میانه خوبی دارید، اگر از طعم شیرین پیاز در غذا خوشتان می‌آید، اگر از عطر جعفری خوشتان می‌آید، اگر منعی برای استفاده از سیب‌زمینی نیمه سرخ شده و غذای سرخ کرده ندارید، با ما همراه باشید در درست کردن این تُرتیلای سیب‌زمینی که گویا یک مدل کوکوی اسپانیایی است.

غذایش ساده است، وگرنه تنبلی مثل من که هنوز در خانه خودش مستقر نشده و اجباری به پخت و پز ندارد، دست به کار آماده کردنش نمی‌شد و بعد از خوردن اهل خانه، کلی به به و چه چه نمی‌شنید. به امتحانش می‌ارزد.

مواد لازم برای آماده کردن ترتیلای سیب‌زمینی، که از توضیح بالا هم تا حدودی روشن شد اینهاست: سیب‌زمینی ۴ تا ۵ عدد متوسط، پیاز خلال شده یک عدد بزرگ، تخم‌مرغ ۵ عدد، جعفری خُرد شده ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری یا به عبارتی ۶ شاخه، و پودر سیر یک قاشق چای‌خوری. نمک و فلفل سیاه و روغن مایع هم به میزان لازم.

سیب‌زمینی‌ها را حلقه‌حلقه می‌کنیم و می‌شوییم و می‌گذاریم آبش آنقدری گرفته شود که وقت ریختن در روغن اذیت نشویم. بعد روغن را توی ماهیتابه می‌ریزیم. پیازهای خلال شده را داخلش می‌ریزیم و کمی تفت می‌دهیم و بسته به ذائقه کمی هم فلفل سیاه اضافه می‌کنیم. بعد سیب‌زمینی‌های حلقه شده را اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم تا وقتی سیب‌زمینی‌ها نرم بشوند.

اگر نمی‌توانیم مدام پای گاز بایستیم و نمی‌خواهیم هر از گاهی هم سر بزنیم که یک وقت پیازها نسوزند، می‌توانیم هر کدام را جدا تفت بدهیم. یعنی اول سیب‌زمینی را تفت بدهیم، بعد هم خارج کنیم و پیاز را اضافه کنیم و کمی که پیاز هم نرم شد، سیب‌زمینی‌ها را دوباره اضافه کنیم.

توی این مرحله، نمک و پودر سیر هم اضافه می‌کنیم. پودر سیر طعم و عطر خوبی به غذا می‌دهد. تخم‌مرغ‌ها را در ظرف جدا می‌شکنیم و هم می‌زنیم. جعفری خرد شده را هم به آن اضافه می‌کنیم. وقتی حس کردیم که سیب‌زمینی‌ها و پیازها به قدر کافی نرم شده‌اند، تخم‌مرغ هم‌خورده با جعفری را اضافه می‌کنیم و سعی می‌کنیم به تمام سطح سیب‌زمینی‌ها برسد و یک سطح صاف درست کند. ‌در ماهیتابه را می‌گذاریم و بعد از سرخ شدن یک سمت، برمی‌گردانیم تا سمت دیگر هم درست مثل کوکوهای دیگر سرخ شود.