سیزدهمین ستون از کدبانوگریهای دخترانه در چارقد
مجالس خانگی یکی از اعتقادات مذهبی بین خانوادههای ایرانیست. اعتقاد به پذیرایی از مهمانهای مراسم هم برای میزبان دارای ارزش و تقدس است. اینکه چگونه پذیرایی ساده اما زیبایی داشته باشیم، نکتهایست مهم.
بیمقدمه و بیهیچ حرف دیگری میروم سراغ یک دسر خوشمزه و مقوی، با طرز تهیهی خیلی آسان که پایهی ثابت سفرههای آیینی هست.
خرما، آرد، کره و کمی ارده لازم داریم. اندازهی مواد، کاملا بستگی به خودتان دارد که چقدر میخواهید از این دسرها درست کنید و برای پذیرایی آماده. من تقریبا نیم کیلو خرما استفاده کردم. هستههایشان را نیز جدا کردم و همهی خرما را به دو قسمت تقسیم. یکی برای رنگینگ، یکی هم برای خرما ارده.
خب اول از رنگینگ شروع میکنیم! یک مقدار آرد، حدودا دو سوم پیمانه را داخل ماهیتابه میریزیم و تفتش میدهیم. خیلی نباید تفت بخورد. بعد کره را بهش اضافه میکنیم؛ مقدر کره بستگی دارد به خودتان. من دو تا کره ۷۵ گرمی را اضافه کردم. خوب با آرد مخلوطش میکنیم تا به یک خمیر خیلی نرم و کرمرنگی تبدیل شود. بعد توی یک ظرف میریزیمش و حسابی رویش را صاف میکنیم.
حالا یک قسمت از خرما را برای اینکه راحت بتوانیم ورزش بدهیم و یکدستش کنیم. ۲۵ ثانیه داخل ماکروفر میگذاریم. بعد حسابی ورزش میدهیم تا خرما هم یک خمیر یکدست بشود.
بعد خرما را روی آرد تفتداده میریزیم و آن را هم صاف و یکدست میکنیم. برای تزیین رویش هم از گردوی آسیابشده استفاده میکنیم. یعنی یک لایه گردو هم روی خرما میریزیم. برای یک ساعت میگذاریم توی یخچال بماند تا حسابی خودش را بگیرد. بعد که خودش را گرفت، با چاقو برش میدهیم و میگذاریم توی ظرف مناسب، بعد از آن که مهمانهایمان آمدند، ازشان پذیرایی میکنیم.
حالا قسمت دوم خرما را با یک مقدار ارده مخلوط میکنیم و حسابی ورزش میدهیم، بعد که به یک خمیر نرم و یکدست تبدیل شد، به شکل توپکهای کوچک و خوشمزه درش میاوریم و توی مغز گردوی آسیاب شده و کنجد و پودر نارگیل یا هر چیزی که دوست داشتید بغلطونید و در کنار فرزندان عزیز و کانون گرم خانوادهی تان میلش کنید!
این هم از این. به همین راحتی و به همین خوشمزگی….