وقتی فمینیست‌ها خواب‌اند

پایگاه خبری فِم‌نیوز مصاحبه ای کرده با خانم سیمون اسمیت از فعالان فمنیسم. قرار بود ترجمه‌اش کنم که فم‌نیوز اعلام کرد متن مصاحبه تو راه گم شده و هیچ وقت و هیچ کجا منتشر نشد. اما ما کار خودمان را می‌کنیم. ترجمه این مصاحبه را می‌خوانید.

فِم‌نیوز: سلام خانم اسمیت. ممنونم که وقتتان را به مادادید.

اسمیت: سلام عزیزم. قابلی نداشت. من برای تحقق آرمان خواهران جهانی هر کاری می‌کنم، این که چیزی نیست.

فِم‌نیوز: خانم اسمیت ماه مارس را پشت سر گذاشتیم. لطفا کمی در مورد فعالیت‌های این ماه توضیح بدهید.

اسمیت: بله، توی این ماه ما همایش «معضل تفکیک جنسیتی در توالت‌ها عمومی جهان» را داشتیم. حدود ۲۰۰ حقوق‌دان زن از سراسر جهان که همگی عضو جمعیت خواهران جهانی هستند در این همایش شرکت کردند و موانع حقوقی وجود چنین توالت‌هایی بررسی شد که خوشبختانه دستاورد عملی هم داشت و انجمن خواهران جهانی موفق شد بودجه دومیلیون یورویی بابت ساخت ۵ دستشویی مختلط در حدفاصل لس‌آنجلس تا لاس‌وگاس را بگیرد که باعث خوشحالی خوهران شد.

یک فستیوال هم داشتیم با عنوان «ته‌سیگار‌های رژ‌لبی» که با حضور عده‌ای از بازیگران هالیوود برگزار شد و به بررسی نقش سیگار در ایجاد و حفظ پرستیژ فمنیستی پرداخت. در کنار این همایش نمایشگاه عکسی از بهترین مدل‌های سیگار پشت فرمان، سیگار در کافه، سیگار موقع نوشتن، فکر کردن و غیره به نمایش درآمد. درآخر هم مسابقه‌ای با عنوان «سیگارت را من روشن می‌کنم» بین شرکت‌کننده‌ها برگزار شد و به قید قرعه به ۵ نفر از زنانی که در طول همایش سیگاری شده بودند از طرف اسپانسر همایش، بزرگ‌ترین کمپانی تولید و پخش سیگار زنان، روزی ۲ پاکت سیگار به صورت مادام‌العمر هدیه شد.

فِم‌نیوز: مشخصاً در حوزه خانواده چه فعالیت‌هایی داشتید؟

اسمیت: بخش اعظمی از فعالیت‌های ما اتفاقاً در این مورد است. فستیوال «عشق به توان n» را داشتیم که با حضور ۵۰۰ روان‌شناس و دوهزار شرکت‌کننده از سراسر جهان برگزار شد. کارگاه‌های آموزشی مختلفی هم در طول قستیوال برگزار شد، مثل «حفظ روحیه حتی بعد از شکست عشقی nام»، « چرا خودکشی؟! دوباره امتحان کن» ، « عشق فقط برای یک روز» و برنامه‌های مفید دیگر. در خصوص ارتباط موثر هم کارگاه « یک نفر کافی نیست» و « هر هفته یک نفر» را داشتیم، که در ابتدا با مقاومت برخی از زنان، خصوصاً زنانی که طفلکی‌ها از جهان سوم در همایش شرکت کرده بودند، روبرو شد اما خوشبختانه بعداً عادی شد.

فِم‌نیوز: خانم اسمیت از فعالی‌ های آکادمیک جنبش بگوئید.

اسمیت: امسال خوش‌بختانه به لحاظ آکادمیک سال پرباری داشتیم. ۲ شاخه جدید فمنیستی طرفداران خودش را شناخت. اولی تلفیقی بود از دیدگاه‌های نئومارکسیسمی، نظریات فوکو درباره تیمارستان‌ها و روان‌تحلیل‌گری یونگ. پرفسور آلیس زاپاتا، بنیان‌گزار این شاخه تاحالا موفق شده همه صد و بیست وشش شاخه فمنیستی قبلی را رد کند و دو مقاله درباره « تبعیض علیه زنان در سالن‌های بوکس » ارائه کند. ضمناً زاپاتا شاگرد هم می‌پذیرد که از علاقه‌مندان به همین وسیله دعوت می‌شود. شاخه دوم هم که تلفیقی است از دیدگاه‌های نئولیبرالی و شیوه‌های فن‌بیان، دو روز بعد از شاخه اول متولد شد و نه‌تنها موفق شد صد وبیست و شش شاخه قبلی را رد کند بلکه نظریات زاپاتا را هم زیر سوال برد که زاپاتا هنوز عکس‌العملی نشان نداده. از دکتر جک کینگ، بنیانگذار این شاخه هر هفته در نشریه Hello درباره نقش بوتاکس و لاتکس در حفظ روحیه زنان ۳۸ تا ۴۱ ساله مقالاتی به چاپ می‌رسد.

فِم‌نیوز: خانم اسمیت در خبرها خواندیم که زنجیره خواهران جهانی امسال فعالتر شده بودند. در زمینه فعالیت‌های سیاسی انجام شده بگوئید.

اسمیت: درست خوانده‌اید. طبق شعار «امر شخصی امر سیاسیست» و در راستای کنش از پائین به بالا، تعداد زیادی از زنان جهان به فعالیت سیاسی مشغول شدند. اگر می‌پرسید چطور، باید بگویم ما از تمام زنانی که به این حد از درک سیاسی رسیده‌اند که اهمیت این شعار را درک کنند می‌خواهیم با استفاده از ظرفیت تمام رسانه‌هایی که در اختیار دارند در هرچه روشن کردن امر شخصی تلاش کنند. فقط در حوزه وبلاگ، ۵هزار وبلاگ در سطح جهان وارد حوزه فعالیت سیاسی شده‌اند. بعضی‌ از زنان البته اول سخت‌شان بود که بعداً عادت کردند.

فِم‌نیوز: خانم اسمیت، برخی‌ها اخیراً انتقاداتی مطرح کرده‌اند درباره عملکرد ضعیف فمنیست‌ها در مورد وضعیت زنان در برخی مناطق مثل فلسطین، نظرتان در این‌باره بگوئید.

اسمیت: بله، چه خوب که مطرح کردید. ما شدیداً محکوم می‌کنیم. متأسفانه این دسته از زنان هنوز تحت ساختارهای عمیق تفکر مردسالار هستند و این از نوع پوشش شان پیداست. ما این‌را محکوم می‌کنیم و از این زنان می‌خواهیم که تفکر خودشان را عوض کنند. ما هم حمایت‌شان می‌کنیم بالاخره آنها هم جز خواهران جهانی ما هستند. حتی حاضریم هاست و دامین مجانی بدهیم به‌شان که فعالیت سیاسی بکنند و به زنجیره وبلاگ‌نویسان خواهران جهانی و امر شخصی‌شان بپیوندند. جهنم ضرر، حتی می‌توانیم از اسپانسرهایمان بخواهیم آنجا هم همایش ته‌سیگارهای رژلبی را برگزار کند.

فِم‌نیوز: واقعاً عالیه خانم اسمیت.

اسمیت: متشکرم، به هرحال اگر ما زن‌ها به داد هم نرسیم کی برسد عزیزم؟

فِم‌نیوز: بازم مرسی که وقتتان را به ما دادید.

***

توضیح عکس: تی شرت هایی است که ارتش اسرائیل تن سربازانش می کند. با یک تیر دو نفر را بکش. توضیحات بیشتر را در اینجاو اینجا ببینید.

۱ دیدگاه در “وقتی فمینیست‌ها خواب‌اند”

  1. اگر ما مسلمانان برای اسلاممان به اندازه ی کفار برای کفرشان تلاش می کردیم، این وضع مان نبود!

دیدگاه‌ها بسته شده است.