مهمان چارقد به‌صرف حلیم گوشت و گوجه‌سبز

[ms 0]

صبر کنید! صبر کنید! این همه آلوچه سبز را یک‌جا نخورید! برای خوردن این همه آلوچه (گوجه) سبز،  راه‌های بهتری هم هست! می‌خواهید پیشنهاد طبخ گوشت و آلوچه (گوجه) سبز را امتحان کنید؟

پس موادش را تهیه کنید:

روغن/ مقداری
گوشت استخوانی/ نیم کیلو
پیاز/ یک عدد بزرگ
آلوچه سبز/ یک کیلو
خرده‌‌برنج شمالی/ دو پیمانه
نمک و فلفل و زردچوبه/ مقدار کافی

[ms 1]

گوشت را با پیاز درون دیگ زودپز بگذارید. تا نیمه‌ی ظرف را آب بریزید و بعد درش را محکم ببندید. وقتی صدای سوت دیگ زودپز را شنیدید، حرارت زیرش را کم کنید و بگذارید به مدت سه ربع ساعت بپزد. بعد آلوچه سبزها را درون قابلمه‌ای کوچک‌تر بریزید و به اندازه‌ی یک لیوان، رویش آب بریزید. بگذارید این‌ها هم خوب بپزد؛ آن‌قدر له شود که به‌راحتی هسته‌اش از گوشتش جدا شود.

[ms 2]

حالا نوبت خرده‌برنج‌هاست. آن‌ها را بشویید. نیم ساعت بخیسانید. بعد به اندازه‌ی ۴ پیمانه (یعنی دو برابر برنج) آب همراه با مقداری روغن و نمک و زردچوبه رویش بریزید. بگذارید این برنج‌ها خوب مغزپخت شود. وقتی مغزپخت شد، درون سبد خالی کنید.

نیم ساعت بعد، گوشت‌ها را چک کنید. اگر پخته بود، استخوانش را جدا کنید. آبش را هم جدا کنید. گوشت‌ها را بکوبید و به برنج‌ها اضافه کنید. حالا نوبت آلوچه‌های له‌شده است. سبدی بردارید و زیرش ظرفِ هم‌اندازه‌‌اش  را بگذارید. آلوچه‌های له‌شده را درون سبد خالی کنید. با پشت قاشق، آلوچه‌ها را فشار دهید. به‌راحتی هسته‌ها را از گوشت‌هایش جدا کنید. حالا گوشت‌های آلوچه‌ها را به قابلمه‌ی برنج اضافه کنید. مقداری از آب گوشت‌ها و مقداری از آب آلوچه‌ها را روی برنج‌ها بریزید. بار دیگر نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه کنید. هم بزنید و اجازه دهید دوباره همه‌ی این مواد با هم بپزند. یادتان باشد درب ظرف را نبندید تا آب اضافیِ غذا بخار شود.

وقتی قیافه‌شان تقریبا شبیه حلیم بادمجان شد، از روی اجاق بردارید. دوباره خوب بکوبید.

[ms 3]

غذا را اندکی بچشید. مزه‌ی نمک و فلفلش را تنظیم کنید. روی ظرف مناسبی بکشید و با مقداری زعفرانِ آب‌زده رنگین و اشتهاآورش کنید.

غذای خوشمزه و ملس‌تان آماده است. بفرمایید کنار سفره و با بقیه‌ی اعضای خانواده‌تان نوش جان کنید.

این‌طوری بهتر نشد؟ اگر این همه آلوچه را تنهایی می‌خوردید، چه اتفاقی می‌افتاد؟